BRZO, A ZDRAVO!

Zdrava namirnica u nikad slasnijoj kombinaciji: Torta sa spirulinom u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj

Čini se da sve više raste svijest o važnosti zdrave prehrane pa su tako neke do sada mnogima nepoznate namirnice dobile na popularnosti. Jedna od takvih namirnica je i spirulina - mikroalga ili jednostanični organizam plavo-zelene boje.

Ova nutritivna bomba bogata je klorofilinom koji joj daje zelenu boju, a zahvaljujući bogatstvu bjelančevinama, esencijalnim masnim kiselinama, vitaminima i mineralima, spirulina se koristi u terapijske svrhe tisućama godina.

Osim što uklanja neugodan zadah, povećava tjelesnu izdržljivost te uklanja umor iz mišića korištenjem spiruline, poboljšava se funkcija jetre i žući te se jača imunitet. S obzirom na to da konzumiranje spiruline smanjuje apetit i ubrzava metabolizam, spirulina pomaže pri mršavljenju. Ova svemoćna biljka koristi se kao pomoć pri liječenju artritisa, a krasi ju i antikancerogeno djelovanje.

Spirulina se kao dodatak prehrani koristi na razne načine, a mi vam donosimo recept zbog kojeg ćete se zaljubiti u ovu supernamirnicu!

image
Korištenjem spiruline, poboljšava se funkcija jetre i žući te se jača imunitet.
PIXABAY

Torta sa spirulinom

Zdrava veganska torta od spiruline idealna je za svaku priliku i za svakog ljubitelja hrane koji voli kušati nešto novo - i zdravo! Pogodna je za vegane, a može se jesti sirova. Prirodno je slatka, ne sadrži gluten a gotova je za svega 10 minuta!

Čitajte i: Za prste polizati! Za pripremu deserata u čaši domaće gastro blogerice ne trebate paliti pećnicu

Sastojci

Za koru

  • 1 šalica oraha
  • 6 datulja
  • 2 žlice kokosovog brašna
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • prstohvat soli

Čitajte i: Marijana Mikulić podijelila je s nama odličan recept za tortu od mrkve: ‘Nestvarno fino!‘

Za nadjev

  • 1 šalica indijskog oraščića
  • 1/2 šalice javorovog sirupa
  • 6 žlica kokosovog ulja
  • 1 žličica spiruline
  • prstohvat soli

Priprema

  • U posudu dodajte sve sastojke za koru i miješajte ih dok ne dobijete mokru, mrvičastu teksturu, pazeći pritom da ne postane pretvrda.
  • Smjesu premjestite u kalup za tortu, ravnomjerno je rasporedite po kalupu i čvrsto pritisnite.
  • Sve sastojke za nadjev stavite u blender i miješajte ih dok smjesa ne postane kremasta i glatka te sve ravnomjerno rasporedite po kori. Po ukusu ukrasite borovnicama ili drugim bobičastim voćem!
  • Tortu stavite u zamrzivač na sat-dva dok se ne stvrdne. Nakon što je izvadite iz zamrzivača, ostavite je da odstoji oko 5-10 minuta kako bi omekšala prije rezanja.

Dobar tek!

Linker
16. travanj 2024 18:07