Ovako je slađe!

Vrhunska jela, čarobni ambijent, savršeni domaćini i sve to na nepoznatoj lokaciji: ako još niste isprobali tajne večere, sad je pravo vrijeme!

Riječ je o trendu kojim se pruža poseban gurmanski doživljaj jer uzvanici do samoga kraja ne znaju kamo idu i što je na jelovniku. Autoritet za tajne večere u Hrvatskoj je poznata chefica i dizajnerica Filipa Sorko koja je nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije protekli tjedan organizirala jedan takav božanstveni provod.

Nakon što nam je korona u stilu mrskog Grincha ukrala lanjski Božić, svi smo jedva dočekali prosinac koji je nesumnjivo najčarobniji dio godine. A u nedostatku ideja kako ovaj mjesec učiniti još više bajkovitim predlažemo tajne večere. Cilj ove gurmanske zabave nije samo u iskušavanju okusnih pupoljaca, nego i u druženju s novim ljudima i uopće slavlju života. S takvim oduševljenim dojmovima prošli se tjedan družilo dvadeset uzvanika koji su uživali na prvoj ovogodišnjoj tajnoj večeri u organizaciji Filipe Sorko, pobjednice jedne od sezona RTL-ovog kulinarskog showa "Tri, dva, jedan - kuhaj".

image

Tajna večera održana je u atelijeru crikveničkog umjetnika Zvonka Cara.

TOMISLAV ŠILOVINAC

Kao tajna lokacija Filipi i njezinom kreativnom timu poslužio je atelijer crikveničkog umjetnika Zvonka Cara, inače autora jedne od najljepših skulptura u Opatiji, Djevojka s galebom.

- Bili smo presretni kad nam je grad Crikvenica ponudio da napravimo tajnu večeru kao dio otvorenja njihovog ovogodišnjeg predivnog Adventa. A atelijer Zvonka Cara pokazao nam se idealnim za našu večeru jer je ideja da se održava na nekom nesvakidašnjim mjestu koje ima priču, mora biti fotogenično, dovoljno prostrano, mora biti grijano, imati struju, vodu, kupatilo… - puna je dojmova domaćica večeri, na kojoj je jedan od gostiju bio bloger i novinar Domagoj Jakopović Ribafish.

image

Bloger i novinar Ribafish - Domagoj Jakopović također je bio jedan od gostiju na Filipinoj večeri na tajnoj lokaciji.

TOMISLAV ŠILOVINAC

Čitajte i: Novom kolekcijom šalica Filipa Sorko nadmašila samu sebe: Omiljeni zimski motivi u tren će vas ugrijati i vratiti u djetinjstvo!

- Neki su se uzvanici znali otprije, neki su većini bili poznati s televizije i s društvenih mreža, a bilo je i potpuno novih i nepoznatih imena. Naime, jedna od glavnih ideja tajne večere je da se ljudi međusobno upoznaju, da se stvore neka nova prijateljstva, poznanstva, a možda i buduće poslovne suradnje. Da se vide neka nova lica i čuju neke nove priče. Tako da su svi sjedili bez unaprijed osmišljenog reda i rasporeda, za jednim dugačkim stolom, kao prava velika obitelj na božićnoj večeri - otkrila nam je dizajnerica, koja stoji iza brenda šalica Chia Cups.

image

Filipa Sorko, organizatorica tajnih večeri.

TOMISLAV ŠILOVINAC

Kako bi se veselo društvo osjećalo kao kod kuće, što je također jedan od aduta tajne večere, Filipa i njezin tim su dvoetažni atelijer crikveničkog umjetnika za tu večer pretvorili u restoran, a sve je bilo u božićnom duhu. Prizemlje su krasile goleme lončanice s jelkama, ispod kojih je svakoga gosta dočekao lijepo upakirani dar grada Crikvenica.

image
TOMISLAV ŠILOVINAC

Čitajte i: Unikati od gline savršeno osvježavaju svaki prostor: Izrađuju ih talentirane keramičarke ‘novog doba‘

- Napravili smo pravu božićnu bajku. Povješali smo stotinjak metara lampica, po prostoru rasporedili stotine svijeća, napravili desetak aranžmana, postavili svoju malu improviziranu kuhinju, namjestili ozvučenje i pripremili božićnu playlistu. Gosti su dobili pozivnice u obliku starih fotografija s Crikveničke rivijere koje smo uz pomoć kolaža i mašte pretvorili u božićne razglednice - ispričala nam je Filipa, čiji gosti do posljednjeg trenutka nisu znali lokaciju večere.

- Okupili smo se kod kućice Djeda Mraza u božićnom parku u centru Crikvenice, a prije same večere malo smo prošetali po gradu i uživali u adventskoj atmosferi - kazala nam je mlada chefica.

"Točka na i" njezine tajne večere bila je bogata trpeza kakvu na jelovniku imaju i najluksuzniji restorani.

Pogledajte što se jelo i pilo, te kako se zabavljalo i u kakvom ambijentu na ovogodišnjoj tajnoj večeri...

- Uzvanike smo dočekali s mojim domaćim likerom od jaja kojeg sam skuhala dan ranije i s rakijama od lješnjaka , mandarine i gloga, a uz to smo ponudili bruskete s kruškama, šipkom, orasima, domaćom kobasicom, kozjim sirom… Za glavna jela poslužili smo, pak, juhu od čičoke, sporo kuhane obrazine i tradicionalnu Frankopan tortu. Dakako, sve je bilo popraćeno s puno božićnih začina te darovima lokalnih OPG-ova kako bi gostima prezentirali okuse Kvarnera i onog najboljeg što ovo područje ima za ponuditi - zadovoljna je Filipa, čiji su uzvanici, uz prigodne darove, kući otišli i s prekrasnim uspomenama.

Linker
24. travanj 2024 10:09