Užurbani dnevni ritam nerijetko nam ostavlja premalo vremena da bismo uživali u stvarima koje volimo. No, to ne mora uvijek biti tako. Ako nemate vremena skočiti do slastičarnice po omiljeni desert ili odvojiti i po nekoliko sati da biste napravili kolač koji obožavate, ne brinite, imamo hvalevrijednu zamjenu.
Sastojci za podlogu:
- 200 g mljevenih keksiju (Gran Cereale)
- 100 g mljevenih lješnjaka
- 125 g maslaca
- 50 ml mlijeka
- 100 g mliječne Milka čokolade
Sastojci za kremu:
- 125 g maslaca
- 150 g cijelih lješnjaka
- 300 g noisette Milka čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- 100 g mliječne čokolade i 125 g maslaca zajedno otopite na pari, pa pomiješajte s mljevenim keksom, mljevenim lješnjacima i mlijekom te napravite čvrstu smjesu.
- Smjesu zatim prebacite u posudu za tart i ravnomjerno razmažite i poravnajte.
- Na smjesu poredajte cijele prepržene lješnjake i ostavite na hlađenju dok ne zamiješate kremu.
- U posudu natrgajte 300 g noisette Milka čokolade, 200 ml slatkog vrhnja i 125 g maslaca. Otopite na pari.
- Dobivenu kremu prelijte preko "biskvita" i lješnjaka pa ostavite u frižideru da se stegne i ohladi na par sati.