Otvorenje restorana Yezi

 PROMO
novo cool mjesto

U središtu Zagreba je otvoren novi panazijski fusion restoran s najvećom ponudom dim suma

Hvaljeni Chef Werner Seebach predvodi novo gastro iskustvo u kojem je fokus na manjim jelima koja su idealna za dijeljenje i istraživanje novih i posebnih kombinacija okusa.

Hvaljeni Chef Werner Seebach predvodi novo gastro iskustvo u kojem je fokus na manjim jelima koja su idealna za dijeljenje i istraživanje novih i posebnih kombinacija okusa.

Inspirirani tradicionalnim azijskim stilom uživanja u hrani, piću i druženju, Zagrepčani i gosti odsad imaju priliku iskusiti jedinstveni koncept u kojem se slavi moderna azijska kuhinja kroz umjetnost dim suma, miksologije koja nudi koktele bazirane na 5 kineskih elemenata, ali i odličnu ponudu svjetskih čajeva i europskih slastica.

image

Iako izgledaju kao gljive riječ o dim sumu koji je napravljen od tijesta i unutra punjen gljivama

PROMO

„Otvorenje panazijskog restorana i bara YEZI u hotelu art‘otel rezultat je predanosti i strasti tima kako bi se gostima pružilo izvanredno gastronomsko iskustvo. Hotel art‘otel, mjesto je gdje se elegancija susreće s umjetnošću, a od sada će svi moći uživati i u vrhunskoj gastronomiji i majstorskoj izvedbi svjetski poznatih chefova.“, rekao je menadžer hotela art‘otel u kojem je smješten restoran, Tomislav Korošec.

Hvaljeni London Group Executive Chef Werner Seebach predvodi ovo novo mjesto u gradu. Werner je poznat po stvaranju izvrsnih i inovativnih kulinarskih iskustava u svjetskim restoranima Sushi Samba, Duck & Waffle i Chino Latino i kreator je koncepta YEZI uz Velia di Nolfo, VP Restaurant and Bars PPHE.

image

Chefovi Werner Seebach i Dino Knežević

PROMO

„Zajedno s Dinom i globalnim dim sum extraordinaireom Tomom kreirali smo izvrstan azijski koncept. Glavni fokus je na dim sumu i manjim jelima koja su idealna za dijeljenje i istraživanje novih i posebnih kombinacija okusa. Razvili smo također i jedinstvenu ponudu slastica s kolegom chefom u Londonu,“ istaknuo je Werner Seebach i dodao da se veseli vidjeti sve u YEZI-ju. Glavni izvršni chef restorana je Dino Knežević s bogatim internacionalnim iskustvom u renomiranim hotelima i restoranima.

„Već neko vrijeme radimo na ovom projektu kojeg smo razvijali u Londonu i jako sam ponosan što sam dio ovog tima. Sigurni smo da će menu oduševiti sve ljubitelje fine panazijske hrane, a ponuda restorana i bara je raznovrsna i za svačiji ukus imamo odličan izbor.“, rekao je Dino.

Posebnost ovog restorana je bogata ponuda dim suma u čijem kreiranju vodeću ulogu ima jedan od najiskusnijih europskih dim sum kuhara, Tom Tian Hau Low, koji je iskustvo izgradio u Hong Kongu i Tajvanu i u YEZI donosi gotovo četrdeset godina iskustva u dim sum kuhinjama diljem svijeta. Na jelovniku se nalazi niz prepoznatljivih panazijskih jela od velikog izbora dim suma, sashimija salata, jela iz woka i jela sa žara i iz pećnice inspiriranih azijskom gastronomijom.

image

Otvorenje restorana Yezi

PROMO

Čaj je jako povezan s kulinarskom tradicijom dim suma pa u restoranu možete odabrati najkvalitetnije čajeve na svijetu, a ponuda se savršeno nadograđuje pružajući inovativan izbor deserata koji kombiniraju istočnjačke i zapadnjačke okuse. Čajevi i kolači se mogu kupiti i za ponijeti. Koktel karta bara inspirirana je azijskom filozofijom pet elemenata; drvo, vatra, zemlja, metal i voda.

image

Dio restorana je i bar gdje je moguće isprobati različite koktele

PROMO

YEZI interijer dizajnirali su hvaljeni studio za dizajn interijera Digital Space i studio Atellior koji su kombinirali sofisticiranost jednobojnih i metalnih detalja poput mesinga i nehrđajućeg čelika sa zlatnim detaljima. Posebnu umjetničku atmosferu art‘otelu daju originalna djela Borisa Bućana koja se nalaze izložena u cijelom hotelu, sobama kao i u restoranu i baru YEZI.

Linker
27. travanj 2024 02:31