Omiljena uživancija!

Top 5 u gradu: Na ovim lokacijama možete uživati u odličnom brunchu u Zagrebu!

Sunčani proljetni dani rezervirani su za druženje, a ako ste u potrazi za opuštajućim i cool mjestima na kojima ćete dobro pojesti, svakako navratite u ove lokale.

Proljetne su se terase otvorile, a postoji li bolji način za provesti sunčano popodne od odlaska na kvalitetan brunch? To je upravo idealan izbor za druženje poslije posla ili vikend relaksaciju, a umjesto da se odlučite počastiti fast foodom, priuštite si zdrav i ukusan obrok koji će obilježiti naredna druženja. U Zagrebu postoji nekoliko mjesta koja oduševljavaju svojom ponudom, a u nastavku donosimo ona koja biste u narednim tjednima svakako trebali posjetiti.

image

Brunch je upravo idealan izbor za druženje poslije posla ili vikend relaksaciju

UNSPLASH


Kazališna kavana Kavkaz

Jedno od omiljenih brunch mjesta u centru Zagreba odavno je Kavkaz na adresi Trg Republike Hrvatske 1.

image

Otkako je preuređenja 2018. kavana Kavkaz osim hranom, plijeni pažnju i interijerom

DRAGAN MATIC/CROPIX

Osim što ćete moći uživati u nevjerojatnom interijeru, proljeće u Kavkazu možete provesti uživajući na sunčanoj terasi s pogledom na HNK. Kavkaz nudi odličan izbor slatkih i slanih jela, među kojima se posebno izdvajaju ukusni vafli i salate na različite načine, ali i odlična kava.

Čitajte i: Da mi je nešto slatko... Ana-Marija Bujić otkriva dva recepta iz svoje nove kuharice


Good food

Rezime nove ponude doručka, odnosno bruncha u Good Foodu može se svesti na nekoliko riječi: zdrav, ukusan, zasitan i oku primamljiv.

image

Ljubitelji slanog bit će oduševljeni jer su u ponudi najukusnije kajgane, salate i tostevi

SANJA JAGATIć

Ljubitelji doručka, ali i bruncha bit će oduševljeni jer će se na njihovom tanjuru od sada moći pronaći najukusnije kajgane, salate i tostevi, a odlična je vijest da poslovnice Good fooda možete pronaći na više lokacija: u Teslinoj ulici, na adresi Slavonska avenija 6 i u Palmotićevoj ulici.

image

Good food ima odlične vijesti za sve ljubitelje doručka, ali i bruncha

SANJA JAGATIć

Čitajte i: Naši favoriti: Šest proljetnih recepata koje jednostavno morate isprobati, tako su dobri

Melt

U samom centru grada, na adresi Radićeva 3 nalazi se Melt Gelato & Brunch Bar, mjesto koje je odličan izbor za brunch, ali i za kvalitetan doručak.

U njihovoj se širokoj ponudi može pronaći pregršt ukusnih i zdravih jela, među kojima se posebno ističu razni bowlovi, avocado tost i domaći sladoled bez umjetnih aroma i konzervansa.

Čitajte i: Što zapravo jedemo kad kupujemo organsko i zašto je ta hrana skuplja od ‘obične‘

Kata brunch bar

Za sve ljubitelje bezglutenskih jela, tu je Kata brunch bar koji možete pronaći na čak dvije adrese: Martićeva 15 i Petrinjska 29.

Riječ je o mjestu na kojemu možete kušati odlične avokado košarice, bruschette, torte i ostale bezglutenske slastice. Kata brunch bar naprosto odiše atmosferom doma i odličan je izbor za svaki obrok, a posebno za brunch.

Čitajte i: Kuglice sreće: U klasičnom desertu u novom ruhu uskoro ćemo guštati u centru Zagreba

Fetiš bistro & deli

U ulici Antuna Bauera 9 nalazi se neodoljivi bistro Fetiš u kojemu također možete kušati bezglutenska, ali i odlična veganska jela.

Iz njihove se ponude posebno izdvajaju vege arancini sa zelenim pestom i odlični namazi s bezglutenskim kruhom, a možete kušati i fantastične juhe. U svakom slučaju, riječ je o mjestu odličnoga ugođaja i bogate veganske ponude.

image

U bistrou Fetiš u ponudi su i sjajni kolači i torte poput ovog od mrkve i jabuke

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Čitajte i: Sedam namirnica koje bude libido, a neke od njih, nažalost, sigurno još niste probali

Linker
16. travanj 2024 13:40