Ljetna Sol!

Tapase Mate Jankovića od sada možete kušati na novoj atraktivnoj adresi u centru Zagreba

U ukusnim tapasima moći ćete uživati na ljetnoj terasi u samom središtu grada, a poznati chef priprema i nešto sasvim novo.

Nakon što je početkom godine otvorio hit restoran Sol u sklopu kojega nudi vrhunska hrvatska jela pripremljena poput tapasa, chef Mate Janković svoje specijalitete seli na novu adresu.

Naime, ova će se ukusna jela sada moći kušati na drugoj lokaciji u centru Zagreba, u sklopu poznatog mjesta, Johann Franck, a čini se kako će ovoga ljeta upravo ta lokacija biti nezaobilazno gastronomsko središte Zagreba.

Iako postojeća lokacija nastavlja raditi, u Johann Francku ćete moći uživati u omiljenim jelima na španjolski način uživajući na osunčanoj terasi, a Janković nam je otkrio kako priprema i neke uzbudljive novitete.

image

Iako postojeća lokacija nastavlja raditi, u Johann Francku ćete moći uživati u omiljenim jelima na španjolski način.

TOMISLAV KRISTO/CROPIX

"Iako smo meni u ova tri mjeseca mijenjali već tri puta jer nastojimo gostima stalno nuditi novitete, sada se selimo s postojećim menijem, ali dižemo standard i uvodimo nešto novo, a to je hrvatski doručak koji je namijenjen našim stalnim posjetiteljima, ali i turistima", kazao je poznati chef.

Čitajte i: Gastro poslastica: Mate Janković otvorio je Sol, jedinstveni restoran s tapasima na hrvatski način

image

Čini se kako će ovoga ljeta upravo ta lokacija biti nezaobilazno gastronomsko središte Zagreba.

TOMISLAV KRISTO/CROPIX

Kako smo ranije pisali, Janković smatra da kulturu svake nacije čine i njeni tradicionalni okusi. "Ovdje su okusi hrvatski. Hrana je kompletno hrvatska, a piće je 99 posto. Jedino neke destilate i šampanjce koje svakako moramo imati nisu naši. Od vina nemamo ni jednu stranu etiketu, a čak imamo naglasak na hrvatske nacionalne sorte", objašnjava kako priču s hranom prati i ona s pićem. Ipak, većina reakcija na ideju hrvatskih tapasa koje je čuo su pozitivne.

Na poznatu se lokaciju u centru grada konačno vraća usluživanje jela, a Jankovićevi specijaliteti odličan su razlog za posjetiti je, i to već od 11. svibnja!

Linker
17. travanj 2024 19:28