Vrlo jednostavna i nevjerojatno ukusna, ova salata postat će vaš omiljeni ljetni obrok, a potrebno vam je svega nekoliko sastojaka.
Ako nikada niste probali burrata sir, toplo vam preporučamo da to učinite. Burrata je kremasti svježi sir s udjelom masti do 44-60%. Njegova kremastost čini ga idealnim za salate, tjesteninu, pizzu ili čak rižoto. Kao i mozzarella, pakira se u salamuri. Može se jesti cijela ili narezana, a izvrsna je i na kruhu.
Burrata se često poslužuje s ljutim začinskim biljem, različitim vrstama pesta ili jelima s jakim okusom, jer iako je njezin vlastiti okus relativno blag i mekan, lijepo ističe okus ostalih sastojaka. Osim toga, odličan je izvor vegetarijanskih bjelančevina i zdravih masnoća i sjajna je namirnica za stvaranje dobro uravnoteženog obroka.
Prekrasna salata nudi ukusnu simfoniju okusa i tekstura. Kremasta tekstura burrate u kombinaciji s zemljastim okusom tartufa, sušenim rajčicama, ukiseljenim lukom i osvježavajućim pesto umakom, stvara jedno zaista zadivljujuće jelo.
Jedno je to od najpopularnijih jela u nedavno otvorenom bistoru Koncept Mlinček. Oduševljeni rapsodijom okusa prilikom prvog kušanja, zamolili smo ih za recept, a odlučili smo ga podijeliti s vama.
Sastojci
- 250 grama buratta sira
- Rikula
- Sušena i svježa rajčica
- Ukiseljeni crveni luk ili svježi crveni luk
- Maslinovo ulje
- Pesto Genovese
- Tartufata
- Parmezan
.
Priprema
- Na tanjur položite svježu rikulu, a zatim u sredinu smjestite burrata sir. Zatim na tanjur dodajte svježu i sušenu rajčicu.
- Poseban štih ovoj salati dat će ukiseljeni crveni luk, ali možete se poslužiti i svježim. Ukiseljeni crveni luk potrebno je napraviti 24 sata ranije. Prokuhajte isti omjer sojinog umaka, octa i šećera i prelijte na krupnije komade luka. Pustite da odstoji 24 sata u hermetički zatvorenoj posudi.
- Preko svih sastojaka prelijte pozamašnu količinu maslinovog ulja, zatim dodajte pesto i malo tartufata na burattu. Ako želite, za kraj dodajte parmezan ili klice.
- Poslužite salatu s brusketama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....