ZANIMLJIV JELOVNIK

Što se sve jelo na Oscarima? Slavni gosti nakon dodjele uživali su u najvećim gastro delicijama

Iza nas je 96. dodjela prestižne filmske nagrade Oscar, a nakon dodjele uzvanici su uživali i u bogatoj gastro ponudi.

U Dolby Theatreu, Los Angelesu u noći s 10. na 11. ožujka, održana je 96. dodjela prestižne filmske nagrade Oscar. Domaćin ovogodišnje nagrade po četvrti put bio je Jimmy Kimmel, a najveći pobjednik večeri bio je film Christophera Nolana "Oppenheimer" koji je nagrađen s čak sedam kipića.

Nakon svečane dodjele uslijedio je domjenak na kojem su slavni chefovi spravljali delicije za slavne uzvanike. Za ukusne specijalitete bili su zasluženi austrijsko-američki chef Wolfgang Puck, kojem je ovo čak trideseti put da kuha za dodjelu Oscara, a s njim je surađivao i chef Elliott Grover kojem je ovo bilo drugi put da sudjeluje u izradi jelovnika za prestižan događaj Akademije.

image

Film Christophera Nolana izdominirao je na ovogodišnjoj dodjeli Oscara

VALERIE MACON/AFP

Iskusni chefovi pripremali su širok izbor jela - od mesnih delicija do slastica. Osim toga, na meniju su se mogla naći i razna veganska te vegetarijanska jela.

image

Za jelovnik su bili zaduženi Wolfgang Puck i Elliott Grover

VALERIE MACON/AFP

Za početak, na jelovniku se nalazila juha od rakova, lignje, pečena tuna, burrata, koktel od škampi i Rockefeller kamenice. Nadalje, gosti prestižne nagrade mogli su uživati i nekoliko vrsta salata među kojima su bile i Oscar salata, Cezar salata i salata od cikle. Salata zanimljivog imena - Oscar salata - sastojala se od crvenog luka, salatnog umaka vinegreta, kozjeg sira, rajčice i kandiranih oraha.

Ljubitelji tjestenine mogli su uživati u fettuccine Alfredo, tjestenini s piletinom i parmezanom, pennama alla votka i egzotičnom jelu jambalaya koje se sastoji od mesa i povrća pomiješanog s rižom i začinima. Osim salata i tjestenine, također je na jelovniku bilo lososa, velikih škampi, svinjskih kotleta, mesnih odrezaka, rižota od povrća te poznati kolač od rakova.

Što se tiče priloga, glazbene i filmske zvijezde mogli su birati između pire krumpira, špinata, pečene mrkve, prilog salate, prokulica i svima omiljenog pomfrita. Gostima su se nudili i makaroni sa sirom i tartufima te pite s piletinom i tartufima. Ni desert nije razočarao. Naime, Wolfgang je poznat po tome što za desert, između ostalog, priprema i figurice Oscara s pozlaćenom čokoladnom podlogom, a u tom se uživalo i ove godine. Svaki uzvanik u Dolby Theateru mogao je uživati i u snack box-u u kojem su se nalazili bomboni, slani pereci i bočica vode.

Linker
11. ožujak 2024 15:55