brzo i jednostavno

Slano savršenstvo! Oduševit će vas recept za ukusnu i zdravu grickalicu, idealnu za movie night

Od mnogo namirnica se može napraviti zdravi snack, a jedna od njih je i slatki krumpir koji ima manje ugljikohidrata od običnog te ga smiju jesti i dijabetičari.

Sigurno znate onaj osjećaj kad vam se nešto gricka, ali baš tad nemate nikakvih grickalica u kući. Čips vam se ne jede, kokice isto, slatko vam već izlazi na uši...i što vam preostaje? Grickalice ne trebaju nužno biti nezdrave da bi bile fine, a dokaz za to je recept za odličan snack koji smo pronašli kod domaće gastro blogerice Marije Mazalin.

Na svom Instagram profilu svakodnevno časti pratitelje receptima za brza i jednostavna jela koje svatko može napraviti, bez obzira na vještinu u kuhinji.

Riječ je o ultimativnoj ‘comfort‘ hrani - pomfritu, ali ne bilo kakvom, već onom od slatkog krumpira koji ima specifičan okus koji je još bolji kada ga se dobro začini. Kako bi pomfrit bio hrskav, dodaje mu se poseban sastojak. Inače, batat ima manje ugljikohidrata i kalorija od običnog krumpira te pomaže u stabilizaciji razina šećera u krvi pa ga mogu jesti i dijabetičari.

Batat iz pećnice

Sastojci:

  • 2 velika batata
  • sol, papar
  • (maslinovo) ulje
  • 2 vrhom pune žlice palente

Postupak:

Pećnicu zagrijte na 230°C. Narežite batat na tanke prutiće kao pomfrit, stavite ga u zdjelu, začinite i prelijte s par žlice maslinovog ulja. Dobro ih promiješajte i poredajte na lim na koji ste stavili papir za pečenje. Svakom prutiću osigurajte malo razmaka od ostalih. Pomfrit pecite na 20 do 30 minuta, ovisno o jačini pećnice. Dobar tek!

Linker
15. travanj 2024 13:50