Silk

Savršeni interijer: Novo mjesto u Zagrebu za uživanje u azijskoj kuhinji

Svojim gostima restoran Silk spremno će ponuditi samo najbolje od panazijske kuhinje, jer donosi fuziju različitih istočnjačkih kuhinja.

Nije ništa neobično i novo da azijska kuhinja uživa ogromno oduševljenje i divljenje diljem svijeta, jer nam donosi nešto drugačije na što do sada nismo naviknuli. A istovremeno je ukusno, neobično i tako neodoljivo za sva osjetila. Slatko-kiseli umak, soja umak, teriyaki i wasabi, te riža i rezanci, samo su neke od zvijezda istočnjačke kuhinje koje danas već svi dobro poznamo.

A istinske ljubitelje ovakve gastronomije i specifičnih okusa, kao i one koji uvijek vole probavati nešto novo, zasigurno će oduševiti vijest da je u samom centru Zagreba otvoren azijski fusion restoran Silk.

Svojim gostima restoran Silk spremno će ponuditi samo najbolje od panazijske kuhinje, jer donosi fuziju različitih istočnjačkih kuhinja. Panazijska kuhinja podrazumijeva najpoznatija i najbolja, no često pojednostavljena azijska jela koja su svoju popularnost stekla diljem Amerike i Europe. Silk se pri tome najviše ističe svježim sastojcima i namirnicama, od kojih se neke svježe ribe dostavljaju svaki dan. Restoran izdvaja i profesionalna kuharska postava koja dolazi iz azijskih zemalja, čime su autentični i originalni okusi zagarantirani.

Kada pogledate jelovnik u ovom restoranu primijetit ćete da se sastoji od nekoliko sekcija – sushi, glavna jela, mali zalogaji i dim sum, veći zalogaji, jela iz woka te juha. Cijeli doživljaj pojačava i netipična filozofija posluživanja pa tako primjerice možete naručiti tartar od tune za predjelo i Pad Thai za glavno jelo. No to ne znači nužno da ćete jela dobiti tim redom. Ovdje neće ostati žedni izvornih okusa, jer u Silku se poslužuju raznoliki azijski whiskeyi i ginovi, kao i Tsingtao, pivo druge najveće pivovare u Kini.

Osim same hrane, Silk osvaja i svojim predivnim interijerom u kojem je spojeno naizgled nespojivo - japanske stolice kombinirane s masivnim stolom od hrasta, te oslikani zidovi koji su rad hrvatske slikarice Anite Genc. Cijeli dojam naglašavaju neonski natpisi i tradicionalni japanski elementi, a čitav koncept osmislio je vlasnik lanca restorana, Čileanac sa švicarskom adresom i hrvatskim korijenima, Dennis Bandack. Zahvaljujući uspješnom lancu flagship restorana i boutique hotela na Korčuli, ovaj je poduzetnik odlučio Hrvatsku staviti na svjetsku mapu turizma i gastronomije.

Ovo nije prvi Silk restoran u Hrvatskoj, jer Silk u Zagreb stiže nakon što je prethodno osvoji brojna nepca na Korčuli, Hvaru, Splitu, te u švicarskom Verbieru. A uz Zagreb, od ove godine za ovaj jedinstveni restoran bogatiji je i Dubrovnik.

image
GLEFOTKA FRANO OZBOLT
image
GLEFOTKA FRANO OZBOLT
Linker
20. travanj 2024 01:12