Prijedlog

Savršena božićna slastica: Biskvit u obliku pahuljice

Mirisom i okusom unijet će blagdanski ugođaj u dom, ali i izgledom će postati i idealna dekoracija na blagdanskom stolu.

Biskvit u obliku pahuljice sa sušenim voćem jednostavna je i ukusna božićna slastica koji će posebno elegantno izgledati na vjenčiću od zimzelenih grančica.

Tijesto

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 ml mlijeka
  • 50 ml ulja
  • 190 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • korica jednog limuna
  • 50 g grožđica
  • 50 g suhih brusnica
  • 100 g miješanog kandiranog voća narezanog na kockice
  • 1žličica cimeta
  • prstohvat mljevenog klinčića
  • prstohvat mljevenog muškatnog oraščića
  • prstohvat mljevenog anisa


Glazura

  • 100 g maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 150 g šećera u prahu


Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. U posudu za miksanje staviti jaja te ih pjenasto izmiješati električnom miješalicom. Polako dodati šećer i vanilin šećer. Miksati dok se šećer ne otopi. Dodati ulje i mlijeko. Smanjiti brzinu na mikseru te lagano umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Ručno umiješati limunovu koricu, cimet, muškatni oraščić, anis, klinčić i na kraju suho voće. Kalup premazati masnoćom te uliti smjesu. Staviti u pećnicu i peći oko 40 minuta. Pustiti da se kolač ohladi te ga ukrasiti glazurom. U posudu staviti omekšali maslac, ekstrakt vanilije i šećer u prahu. Miješati dok smjesa ne postane glatka, odnosno dok se šećer ne otopi. Staviti u slastičarsku vrećicu te ukrasiti kolač. Prije serviranja po želji posuti šećerom u prahu.

image
Berislava Picek/Cropix
Linker
17. travanj 2024 17:23