Odobrili ga i nutricionisti

Šalica sreće za još bolja jutra: Trik kojeg zbog kojeg će vam kava imati savršen okus

Tajna je u tome da se miomirisni začin doda mljevenoj kavi, prije kuhanja, time se on još više sljubi s napitkom.

Vjerojatno se svi slažu da bismo trebali malo češće začiniti svoj dan pa zašto onda ne započeti s prvim jutarnjim ritualom – ispijanjem kave. Mnogi ne mogu zamisliti da izađu iz kuće ili započnu s obavezama bez tog toplog napitka. Većina nas doslovno i u snu znamo koji je omjer, kave, mlijeka, šećera ili nekog drugog sladila koji nam odgovara. No ipak, i bez da to sve mijenjamo, svatko može poboljšati okus svoje jutarnje kavice.

Ako želite da vam kuhinja ujutro miriši poput neodoljive slastičarnice, bez da kolača imate na vidiku, poslužite se trikom koji se proširio iz jednog Bed & Breakfasta u američkom Maineu, a tajna je u dodavanju cimeta. No, ne onako kako bi ga većina nas stavila.

image

Mnogima je ispijanje kave prvi dnevni ritual.

UNSPLASH

Tajna je u tome da se miomirisni začin doda mljevenoj kavi, prije kuhanja. Dakle blago posipajte željenu količinu cimeta na kavu, prije nego ćete je zakuhati. Mnogi se kunu u to da ćete zbog ovog načina kuhanja smanjiti i šećer i mlijeko.

Čitajte i: Najslađe mjesto u srcu Zagreba: Otvoren je Choco&Café bar iz kojeg slatkoljupci neće htjeti izaći

Brojne blagodati

Osim što će cimet poboljšati okus kavi, postoji i velika korist za zdravlje zbog konzumacije ovog začina. Neke studije su pokazale da snižava inzulinsku rezistenciju, što znači da je skok šećera u krvi nakon konzumacije ugljikohidrata, bio niži, ako je u njima bilo cimeta.

image

Dodavanjem cimeta, kava dobiva na aromi, ali postaje i zdraviji napitak.

UNSPLASH

Osim što vam neće 'skočiti šećer' kao kad nema cimeta, taj je začin blagotvoran za još jednu stvar – on pomaže s kognitivnim funkcijama što ide ruku pod ruku s mnogima omiljenim napitkom - kavom koju svakog jutra pijemo baš zato da bismo se razbudili.

Linker
18. travanj 2024 18:26