Odlična preporuka

Pronašli smo šest prefinih deserata iz Lidla koji će oduševiti sve ljubitelje slatkog

Božićni blagdani prava su prilika za stvaranje novih uspomena. Za trenutke za pamćenje zaslužni su i okusi, oni posebni, koji ugađaju nepcu i stvaraju iznimno raspoloženje. Takvi su i deserti koje vam predlažemo

Blagdani bez deserta? Hm. Nezamislivo. Posebne dane želimo učiniti posebnima i izborom jela, pa za Božić tradicionalno pripremamo različite slatke zalogaje - od keksa i sitnih kolača, kao što su zvjezdice, kiflice, bajadere, linzeri, londoneri, pite, oblatne..., preko kuglofa, pa sve do kremastih kolača i voćnih i čokoladnih torti.

S obzirom na to da članovi obitelji u ove dane imaju pojačan apetit, a dolazit će i gosti, Lidl se sa svojom Deluxe linijom proizvoda pobrinuo da u svakom trenutku možete stvoriti svečani ugođaj pomoću biranih deserta.

Na svoje će doći ljubitelji čokolade, ali i ljubitelji profinjenih slastica, jer u ponudi su neki od najpopularnijih francuskih i talijanskih deserta.

image

Profiteroli su sjajan desert, pogotovo jer kriju iznenađenje kad ga zagrizete.

SHUTTERSTOCK

Slatka nagrada

Kao da se sami tope u ustima! Okruglice od mekanog tijesta punjene ukusnom kremom i prelivene najboljom čokoladom - ili riječju profiteroli - uvijek su pun pogodak. Iako znate što će se dogoditi kad otvorite okruglicu, neodoljiva krema svaki put će vas ponovo razveseliti. Ljubitelje slatkog profiteroli oduševljavaju još od 1530. godine, kada je, u pratnji Katarine Medici, koja je došla udati se za budućeg kralja Henrika II., na francuski dvor stigao i njen kuhar Panterelli. Talijanski chef je za vladarski par osmislio kraljevsku slasticu koja je, iako djeluje složeno, zapravo jednostavna za pripremu. Još je jednostavnije ako je nabavite u Lidlu - Deluxe profiteroli punjeni ukusnom kremom i preliveni tamnom čokoladom odlično izgledaju i odličnog su okusa i sigurno vam nitko neće zamjeriti što ih niste sami pripremili. Ovaj je slatki zalogaj prava nagrada, a smatra se da je po tome i dobio ime, jer je oduvijek smatran nagradom (profitom). I vi ćete definitivno profitirati nakon što se osladite njime.

image

Tiramisu, tako klasičan, a tako uzbudljiv.

SHUTTERSTOCK

Kremasta iznenađenja

Kako je nastao neodoljivi tiramisu nije toliko jasno. Raspreda se više priča o njegovom porijeklu, pa povijest pamti i sukobe nekih talijanskih gradova i pokrajina oko "vlasništva" nad ovom prozračnom i laganom slasticom. U krajnjoj liniji, nije ni toliko važno gdje je nastala, važno je da je spoj piškota namočenih u kavu, mascarponea, šećera i kakaa dao fascinantan rezultat. Riječ "tiramisu" na talijanskom znači "podigni me", što neki pripisuju kavi, a drugi navodnom afrodizijačkom djelovanju ovog deserta. Možete i sami provjeriti što je istina, jer je u Lidlovoj Deluxe liniji mjesto našao i tiramisu s najnježnijom kremom od mascarponea.

image

Poželite li desert punog okusa odaberite crème brûlée, nećete požaliti.

SHUTTERSTOCK

Teško je ostati ravnodušan i kada na stol stigne crème brûlée, desert sličan pudingu, pripremljen od vrhnja, jaja, šećera i vanilije. Posebna je odlika decentna korica od karameliziranog šećera kojom je krema prekrivena. Najveći je užitak, naravno, lagano probiti žličicom koricu i otkriti što se skriva pod njom. Prvu verziju ovog profinjenog deserta osmislio je chef François Massialot i recept objavio 1691. godine. Naziv slastice značio bi goruća ili zapaljena krema, no vi nećete trebati ništa paliti ako se odlučite za Lidlovu Deluxe Crème Brûlée; desert sa slatkim vrhnjem, jajima i preljevom od karameliziranog šećera dolazi u elegantnom pakiranju s dvije čaše i kao stvoren je za specijalne trenutke u dvoje.

image

Desert u čaši kao stvoren je za guštanje u dvoje...

SHUTTERSTOCK

Uživajte u svakom zalogaju

Za uživanje u paru stvoren je i Deluxe Desert u čaši. Profinjenost se ogleda u dizajnu i u okusima, a birati možete između deserta s tamnom čokoladom i onog s mliječnom i tamnom čokoladom. Udobno se smjestite s voljenom osobom, nazdravite si čašom ove lagane slastice i uživajte u svakom zalogaju i svakom trenutku.

Kome nije dosta jedna vrsta čokolade, pa ni dvije, može se odlučiti za Deluxe Triple choc desert - kremastu slasticu s trostrukom čokoladom čija je baza ukusan kolač od kakaa. Tko radije bira voćnu slast, rješenje ima u desertu s limunom. Limun možda jest kiseo, ali u desertima je savršen - lagan, suptilan, osvježava i daje sočnost. Njegove najbolje odlike sadržane su u Lidlovom Deluxe desertu od limuna, slastici s prepoznatljivim voćnim mousseom.

Desertni specijaliteti Deluxe Desert od limuna, Deluxe Triple choc, Deluxe Tiramisu i Deluxe Profiteroli dolaze u pakiranjima od 450 ili 500 grama, što znači da će biti dovoljno slasti i za cijelu obitelj i za goste, najavljene i one druge.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Lidlom.

Linker
15. travanj 2024 06:49