Hladna, slatka i sočna

Ovo naprosto morate probati! Znamo kako jesti lubenicu bez da se kasnije morate umivati

Ako ste mislili da se lubenica može jesti samo na jedan način - dok vam sok curi niz bradu i ruke - dopustite da vas razuvjerimo. Postoji genijalan način rezanja i serviranja lubenice koji je posebno praktičan i kada gosti već zvone na vratima.

Lubenica je mnogima omiljeno ljetno voće (iako je zapravo povrće) jer je slatka i jako dobro nas osvježava kada nastupe visoke temperature. Osim toga, veliki je izvor vitamina i minerala te zbog visokog udjela vode pomaže u hidrataciji organizma. Iako je obožavamo, često nam zadaje muku kad je trebamo nabrzinu poslužiti gostima pa onda to rezanje traje i traje i traje.

Neki je režu uzdužno, neki poprijeko, na kockice ili trokute pa na kraju ne znamo kako bismo je jeli, prstima ili vilicom. Tu je još i neminovno curenje soka na sve strane, ali i za to ima rješenje.

Naime, domaća gastro blogerica Marija Mazalin na svom je Instagram profilu u simpatičnom videu pokazala kako na zabavan i praktičan način narezati lubenicu koji će se svidjeti i najmlađima.

Čitajte i: Hrana koja hladi: Ova jednostavna jela idealna su za vruće dane, a gotova su za čas

Postupak je jako jednostavan, a rezultat će vas oduševiti!

Kako je Marija napisala uz video, prvo odrežite deblju krišku lubenice potom zarežite koru dva centimetra od ruba. Potom zarežite meso lubenice okomito na taj rez i maknite taj dio kore. Isto ponovite i na drugoj strani. Kao što se vidi u videu, traka kore će ostati samo po sredini šnite pa vam samo preostaje da je horizontalno narežete na šnite u simpatičnom obliku borića.

Sada samo trebate maknuti koštice ako vas smetaju i uživati u lubenici kao da jedete sladoled. U slast!

Linker
17. travanj 2024 16:37