Od farme do stola

Nova gastro priča: Brunch s lokalnim okusom i svjetskim potpisom u zadarskom hotelu A‘mare

Chef Ivan Tartaro osmislio je koncept brunch menija koji je dio priče u kojoj ljubav i strast prema namirnici predstavlja gostima u periodu ranog ručka i kasne marende.

Brunch u hotelu A‘ mare razlikuje se po tome što se bazira na potpuno drugačijoj obradi jela koja inače nisu često viđena na menijima. Može se reći da je brunch meni uvid u trenutni a la carte meni u kojem sa strahopoštovanjem prema namirnici pokazuju ljubav prema hrani.

image
PRESS

Stavke mijenjaju bazirano na sezoni i pristupačnost namirnice na tržnici, promoviraju lokalno, iskreno i inovativno. Od fermentiranih do ležernih proizvoda, karta stavlja naglasak na ključnu rečenicu "From farm to table".

image
PRESS

Mladi chef Ivan Tartaro rođen je u Queens‘u u Americi, a nakon srednje škole pokrenuo je svoju gastro karijeru. Radio je po malim restoranima na Manhattanu i s vremenom je shvatio da je gastronomija njegov poziv. Kulinarstvo i hrana postali su njegov univerzalni jezik uz koji je gostima mogao izraziti svoju kreativnu strast i ljubav prema namirnici.

image
FABIO ŠIMIćEV

Upisao je u French Culinary Institute, školu koja je povezana s Culinary Institute of America, a praksu je pak odradio po restoranima s Michellinovim zvjezdicama, po tapas barovima i hotelima.

"Nakon 23 godine u Americi, odlučio sam se vratiti doma i u potpunosti se posvetiti svojim korijenima. Iako sam proveo cijeli život oko naše hrane i spize, nisam mogao mirno spavati dok ne otkrijem što je u biti hrvatska kuhinja", govori Ivan Tartaro.

image
FABIO ŠIMIćEV

Zahvaljujući tome što je proveo većinu svog života u Americi, Ivan gleda namirnice i hranu drugačije. "Tradicija je repeticija. Ono što otkrijem i prezentiram na tanjur ne treba nužno biti uklesano u kamen, ali nastojim našu hranu uzdići tamo gdje bi trebala biti".

image
PRESS

Multifunkcionalni prostor A‘mare bara, lounge prostora i restorana proteže se na 350 m2. Spoj industrijskog dizajna, izvrsnih rasvjetnih rješenja i mnoštva biljaka pravo je osvježenje Trgu koji tek čeka neku svoju novu priču. Jednom kad uđete u sam prostor, vašu će pažnju privući osammetarski bar, čiji je gornji dio napravljen od microtopping materijala poput betona, koji zajedno s restoranom osvjetljava čak 118 lampica te 24 velika bijela lustera.

Pomalo skriven, smješten u Ulici bana Josipa Jelačića 4a, A‘mare poziva sve Zadrane te goste ovog grada na novo gastro putovanje koje će dugo pamtiti.

image
PRESS
Linker
17. travanj 2024 13:00