Prosecco DOC MAXI on Cooking star

 GIOVANNI AIELLO
Za pamćenje

Nezaboravno iskustvo na moru i u kuhinji: U Puli održan događaj koji spaja jedrenje i gastronomiju

Kuhare je ocjenjivao stručni žiri predvođen chefom Davidom Skokom. Uz njega, u žiriju su se našla zvučna imena talijanske jedriličarske i gastronomske scene poput Claudia Demartisa, dugogodišnjeg managera "Barcolane" i suosnivača "Olimpic Sailsa" i Franca Favaretta.

Kuhare je ocjenjivao stručni žiri predvođen chefom Davidom Skokom. Uz njega, u žiriju su se našla zvučna imena talijanske jedriličarske i gastronomske scene poput Claudia Demartisa, dugogodišnjeg managera "Barcolane" i suosnivača "Olimpic Sailsa" i Franca Favaretta.

Spektakularni događaj Prosecco DOC MAXI ON Cooking Star 2024 koji je spoj jedrenja i gastronomije, u subotu je u Grand Hotel Brioni Pula donio nezaboravno iskustvo na moru i u kuhinji. Arena Hospitality Group i ove je godine bila partner u održavanju događaja.

image
GIOVANNI AIELLO

Flota Maxi jedrilica okupila je nagrađivane kuhare čije kulinarske kreacije odražavaju gracioznost i preciznost kao i same jedrilice. Nakon uzbudljivih jedriličarskih natjecanja, majstori kulinarstva zauzeli su scenu u kuhinji Grand Hotela Brioni i stvorili čaroliju na tanjuru. Među njima su bili Nikola Laera iz restorana “Burjé 1968“, Alessandro Rossi iz "Gabbiano 3.0" i Floriana Ružić iz "San Rocco" iz Brtonigle.

image
GIOVANNI AIELLO

Kuhare je ocjenjivao stručni žiri predvođen chefom Davidom Skokom. Uz njega, u žiriju su se našla zvučna imena talijanske jedriličarske i gastronomske scene poput Claudia Demartisa, dugogodišnjeg managera "Barcolane" i suosnivača "Olimpic Sailsa" i Franca Favaretta, Chefa venecijske "Baccalà Divin"o te dugogodišnjeg koordinatora jedriličarsko-gastronomske manifestacije "San Pellegrino Cup" u Veneciji. U stručnom žiriju bio je i Stefano Vegliani, sportski novinar i autor tri knjige o jedrenju, kao i Fausto Arrighi, Michelinov inspektor i gastroznalac koji je posjetio oko devet tisuća restorana u svijetu o hrvatskoj gastronomiji! Pobjedu je odnio Salvatore Bianco iz Napulja, dok je počasni žiri izabrao jelo mladog Alessandra Rossija.

image
GIOVANNI AIELLO
image

Predsjednik Uprave AHG Reli Slonim i pobjednik po izboru VIP uzvanika Alessandro Rossi

GIOVANNI AIELLO

Maxi On Cooking Star 2024 nije samo bio natjecanje već i prava poslastica za sva osjetila. Sve namirnice bile su lokalne, a pripremljeno je sedam izvanrednih jela od ribe i povrća. Osim sporta i gastronomije, cijeli jedriličarski događaj nadilazi granice i predstavlja prekrasan krajolik Istre. Od slikovitog Rovinja do povijesne Pule, sudionici i gledatelji svake su godine sve više očarani ljepotom sjevernojadranske obale.

Linker
16. studeni 2024 01:13