Oduševljava goste

Nešto drugačiji japanski jelovnik: Novootvoreni bistro u centru Zagreba nudi jela koja će vas ‘raspametiti‘

Šarmantni restoran smješten u srcu metropole impresionirat će sve ljubitelje azijske kuhinje i unijeti duh istočnjačke kulture na naše tanjure.

Na prvi spomen japanske kuhinje, većini će ljudi pasti na pamet sushi kao jedno od najprepoznatljivijih jela vezanih uz to podneblje. Za to je zaslužna doista bogata ponuda jelovnika utemeljenih na tom obožavanom jelu kakva je najzastupljenija i kod nas. No, da japanska kuhinja ima još štošta za ponuditi dobro zna osnivač novog zagrebačkog restorana "Arigato". Riječ je o modernom bistrou koji svoj meni temelji na tradicionalnim comfort delicijama, a prate ga poznata japanska pića među kojima se posebno ističe sake, poznat kao rižino vino, koji nude u više vrsta.

image

Arigato restoran novo je hit mjesto u gradu.

LUKA MJEDA

Vlasnik restorana, Soichiro Minami, iza sebe ima dugogodišnje iskustvo uspješnog rada na njujorškoj gastro sceni koja je također koncipirana na japanskoj kuhinji. Odluku o otvorenju "Arigata" donio je nakon što se podrobnije upoznao sa zagrebačkom gastronomskom ponudom. S ciljem promocije japanske kuhinje, odlučio je potaknuti hrvatsku gastro publiku da japansko kulinarstvo poveže s nešto drugačijim jelima od onih iz uobičajene ponude, a iz menija se posebno izdvajaju tradicionalni ramen, donburi i tempura.

image

Restoran se ističe bogatom ponudom japanskih comfort jela.

LUKA MJEDA

U ponudi imaju i sushi, no fokus im je na jelima koja zagrebački posjetitelji dosad nisu imali prilike kušati, a najavljuju i sezonske promjene menija popraćene dobrom vinskom kartom u kojoj će svatko pronaći nešto za sebe.

Za fantastičnu atmosferu zaslužno je vrhunsko uređenje interijera za koji su bili zaduženi vlasnik Soichiro Minami i voditelj restorana Saša Radoš. Minimalistički prostor temelji se na ciglanim zidovima koji mu pridaju moderan, industrijski zamah, specifičan za restorane s comfort hranom u zapadnoeuropskim ili američkim metropolama. Dvojac se pobrinuo u uređenje prostora uključiti decentne detalje koji osiguravaju osjećaj neopterećenosti - naglasak je na biljkama i industrijskim žaruljama koje prostoru daju dojam topline i doma.

image

Industrijski uređen interijer odiše ugodnom atmosferom.

LUKA MJEDA

Čitajte i: Sjajna vijest za ljubitelje sushija: U Studiju Katran počinju radionice pod vodstvom priznatog chefa

"Arigato" je idealan odabir ako ste u potrazi za kvalitetnim ručkom, večerom ili mjestom na kojem ćete se moći opustiti i podružiti s prijateljima, a pronaći ćete ga na adresi Berislavićeva 18, mjestu koje odiše japanskim duhom u industrijskom stilu.

Linker
14. travanj 2024 08:51