Noviteti

Na Bundeku smo otkrili novo mjesto s najposebnijom kavom u gradu!

Michi Garden Cocktail & Caffe Bar osvojio nas je na prvi pogled, kako interijerom, tako i ponudom!

Iako se Zagreb zaista može pohvaliti s velikim brojem coffee shopova, sijanih novih adresa nikad nije dosta. Tako smo ovog puta otkrili šarmantno novo mjesto koje se je smjestilo na Bundeku, lokaciji koja je udaljena od užurbane gradske vreve, ali opet dovoljno dostupna bez obzira na to u kojem dijelu grada živite. Michi Garden Cocktail & Caffe Bar već na prvi pogled osvojit će vas svojim predivnim interijerom koje odstupa od, sad već, pomalo uobičajenog industrijskog stila. Naime, Michi Garden je opuštajuća oaza s naglaskom na prirodu, a takav dojam je s lakoćom postignut uz pomoć efektnih zelenih detalja te panoa pravog, živog cvijeća koji prostoru daje jedan poseban „touch”.

image
VEDRAN PETEH CROPIX
image
VEDRAN PETEH CROPIX
image
VEDRAN PETEH CROPIX

Iza Michi Gardena kriju se Paško Radelja i Kristina Mikulić, par koji je nakon niza godina rada u ugostiteljstvu – odlučio pokrenuti vlastitu priču. „Paško i ja smo dugo godina uviđali mane nekih drugih lokala, upijali znanje i ideje te na kraju odlučili ponuditi nešto svoje, unikatno i drugačije. Naša mala prirodna oaza tu je kako bi se gosti relaksirali nakon napornog radnog dana, a navečer opustili uz ukusne koktele. Imamo ponešto za svakog i želimo da Michi Garden bude dio svakodnevne rutine za odmor.” - objašnjava Kristina

image
VEDRAN PETEH CROPIX
image

Paško Radelja i Kristina Mikulić

VEDRAN PETEH CROPIX
image
VEDRAN PETEH CROPIX

Zanimljivo je da se iza vizualne ideje kafića također kriju Kristina i Paško koji su zajedno sa svojim najboljim prijateljima, Anom Perić Uršić i Andrejom Uršićem, zasukali rukave i najveću većinu napravili sami – od konkretnih radova, pa sve do „šminkanja” detaljima.

image

Paško Radelja, Kristina Mikulić, Josip Bradić, Ana Perić Uršić i Andrej Uršić

VEDRAN PETEH CROPIX

Naš naglasak je na kvaliteti, autentičnosti i potaknuti time, trudimo se da svaki proizvod koji nudimo bude maksimalno savršen.

Nakon interijera koji je neizbježan prvi dojam svakog lokala, pređimo na ponudu. Ako već niste, na društvenim mrežama ćete vjerojatno vrlo ubrzo početi primjećivati zanimljiv koncept šalice kave ili čaja iznad koje se nalazi – oblak. Ova kava zove se Candy Coffee, a kao što smo spomenuli, postoji i varijanta s čajem. Paško i Kristina u svoje privatno vrijeme proučavaju kinesku kulturu, dok Kristina čak i uči kineski, a prilikom putovanja Šangajem, naišli su na sličan koncept „oblaka”. Zapravo se radi o šećernoj vati koju u kafiću sami rade, a koja se položi na stalak iznad šalice te se uslijed topline lagano krene topiti. Tako dobivamo efekt kiše te je u praksi riječ o sladilu za kavu ili čaj. Kristina i Paško svoju modificiranu verziju sada su doveli u Hrvatsku, a kroz koji dan i službeno će biti u ponudi kafića.

image
VEDRAN PETEH CROPIX
image

Paško Radelja

VEDRAN PETEH CROPIX

Osim ove efektne kave ili čaja, gosti najbolje reagiraju na prirodne limunade. Ako ste mislili da usred Zagreba ne možete osjetiti miris mora, prevarili ste jer je na terasi ovog kafića možete pronaći kadulju, ružmarin, lavandu... sastojke koje Paško doslovno ubere i zatim pretvara u ukusne domaće sirupe.

image
VEDRAN PETEH CROPIX
image
VEDRAN PETEH CROPIX

Što se tiče koktela, osim Paška, Michi Garden može se pohvaliti još jednim perspektivnim koktel majstorom. Josip Bradić zajedno s Paškom kreirao je niz autentičnih Michi Garden koktela koji se mogu kušati samo na spomenutoj lokaciji, a svi dolaze sa zanimljivim mediteranskim štihom i dozom iznenađenja kao prava rapsodija za nepce. Također, u ponudi se može pronaći i domaća zagrebačka točena piva.

image

Paško Radelja i Josip Bradić

VEDRAN PETEH CROPIX

„Naš naglasak je na kvaliteti, autentičnosti i potaknuti time, trudimo se da svaki proizvod koji nudimo bude maksimalno savršen. Isto tako, cijene su prihvatljive jer nastojimo biti otvoreni za sve, želimo da nam se gosti vraćaju i Michi Garden dožive kao opušteno mjesto s odličnom ponudom.” - objašnjava Paško Radelja, vlasnik lokala

image
VEDRAN PETEH CROPIX
image
VEDRAN PETEH CROPIX
image
VEDRAN PETEH CROPIX

Ovo sjajno mjesto je tek nedavno krenulo s radom, a u planu već imaju zanimljive nove koncepte. Tako ćemo uskoro uživati u ljetnoj Candy priči, odnosno novoj varijanti kave ili čaja, a sprema se i nova koktel karta koja će se mijenjati sukladno sezonama. Michi Garden Cocktail & Caffe Bar prati trendove u smislu konstantne želje za napretkom, ali pritom ostaju dosljedni prvotnoj viziji i ideji, a to je ugodno mjesto s vrhunskom ponudom koja će vas već nakon prvog posjeta – potaknuti da se vratite još bezbroj puta!

Linker
05. ožujak 2024 13:09