Brzo i lagano

Ludo osvježavajući spoj: Salata od lubenice i krastavca da obilježimo posljednje trzaje ljeta

Ova jednostavna salata je idealna i kao prilog nekom laganom mesu s grilla ili pak kao salata cjelokupnom obroku.

Ako ste jedni od onih koji odbijaju priznati da nam se približava ljeta, ova osvježavajuća salata je pravi obrok za vas - da potrošite posljednje zalihe te dvije voćne boljke, spojene u savršenu rapsodiju osvježavajućeg okusa.

Spoj sočne lubenice i hruskavog krastavca će vas oduševiti. Njihove vodenaste okuse povezuje sok limete, maslinovo ulje u dresingu, koji pak ima svoj karakter zahvaljujući pikantnom đumbiru. Priprema salate iznimno je brza, a najveći dio vremena odlazi na sjeckanje glavne dvije namirnice.

Ova salata izvrsno se slaže kao prilog nekom laganom mesu s grila i nudi egzotično-domaću kombinaciju koja će vas zasititi, zasladiti i osvježiti istovremeno.

image
UNSPLASH

Čitajte i: Kraljica ljetnih okusa na šest različitih načina: Nakon ovih recepata s lubenicom, nikad ju nećete gledati istim očima

Sastojci (za 4 porcije)

  • 570 g nasjeckane lubenice
  • 1 srednje veliki krastavac
  • 2 jušne žlice soka od limete
  • 1 jušna žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 čajne žličice sitno naribanog đumbira
  • prstohvat soli
  • 30 g listića svježe mente

Priprema

Meso lubenice narežite na približno jednake kockice. Krastavac ogulite, prerežite ga po dužini, zatim opet svaku polovicu, narežite na kockice. Stavite sve zajedno u veliku zdjelu i lagano protresite da se izmiješaju.

U manjoj zdjeli pomiješajte sok limete, maslinovo ulje, đumbir i sol. Dresing pospite preko lubenice i krastavca koje zatim nježno promiješajte, na kraju dodajte natrgane listiće mente. Poslužite odmah.

Linker
18. travanj 2024 07:14