VIKEND IZLET

Još stignete uživati u vinskom festivalu i prekrasnim krajolicima Međimurja!

Zeleni brežuljci, idilična slikovita mjestašca i brojni vinogradi - to je prvi dojam krajnjeg sjeverozapada Hrvatske, u kojem vinska scena privlači sve više poklonika dobre kapljice. Novi broj Glorije IN donosi prijedlog što posjetiti ovog vikenda. U sklopu tradicionalnog vinskog i gastro festivala Urbanovo, u međimurskom mjestu Štrigova se od 13. do 15. svibnja održava Festival pušipela, poznatog bijelog vina te regije.

Program u Domu kulture Štrigova počinje u petak degustacijom vina, ponudom tradicionalnih međimurskih jela, poput mesa iz tiblice ili nadaleko poznate gibanice, nastupom ženske vokalne skupine Stridonne te dodjelom diploma s prije održanog Međunarodnog ocjenjivanja vina.

image

Restoran Terbotz na obiteljskom imanju Jakopic

MARKO MISCEVIC/CROPIX
image

Brdovito Međimurje idealno je za jednodnevni izlet

SHUTTERSTOCK

Sljedeći dan počinje Pjenušavim doručkom, što se od 9 do 12 sati održava na obližnjem Mađerkinom bregu, popodne se program nastavlja u Domu kulture, a navečer pak ispred puba Potkova u Svetom Martinu na Muri, s kulinarskim showom, nastupom benda Eter music te ponudom međimurskih vina po promotivnim cijenama i jela s menija Termi Sveti Martin. Kako su terme, osim po unutarnjim i vanjskim bazenima, poznate i po suradnji s lokalnim OPG-ovima, i ovdje posjetitelje očekuju odlična hrana i vrhunska vina.

image

Terme Sveti Martin, najveci turisticki kompleks u Medimurju

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Zadnji dan Festivala pušipela obilježit će jutarnje trčanje od izletišta Vinska kuća Hažić do Mađerke i natrag, pri čemu vinoljupci neće biti zakinuti - usput su vinarije Cmrečnjak, Horvat i Kocijan, gdje se mogu okrijepiti i napuniti baterije za nastavak slavlja u Domu kulture Štrigova. Ondje će 12 do 19 sati uživati u lokalnoj vinskoj i gastronomskoj fešti. Dnevna festivalska ulaznica stoji 150 kuna.

image

Pušipel iz vinograda i vinarije Dvanajscak u Medjimurju

IVANA NOBILO/CROPIX

Urbanovo se, pak, nastavlja i nakon Festivala pušipela - od 20. do 21. svibnja traju Dani otvorenih podruma najboljih tamošnjih vinarija, a 27. svibnja održava se tradicionalni Vinski bal u restoranu Terbotz u naselju Železna Gora u općini Štrigova.

Linker
25. travanj 2024 16:34