UNSPLASH
Gastro noviteti

Izdvojili smo nekoliko novih gastro adresa u Zagrebu koje neće razočarati

Odlična nova mjesta za ljubitelje dobre hrane i pića koja se isplati posjetit!

Odlična nova mjesta za ljubitelje dobre hrane i pića koja se isplati posjetit!

Dolaskom proljeća, lijepog vremena i sunca, sve manje vremena provodimo kod kuće, a sve više izvan svoja četiri zida. S time dolazi i manjak vremena za kuhanje i provođenje vremena smišljajući što skuhati, stoga za sve one koji se pronalaze u ovome - izdvojili smo tri nova mjesta na kojima će svatko moći pronaći nešto za svoje nepce.

BUT

Preferirate li nešto ‘na brzaka‘ ili usputne zalogaje, imamo nešto za vas. Poduzetnici Tomo Ricov, Tihomir Smoljanec, vlasnik brenda "Meat The King" i chef Mario Bobanović, otvorili su novi i pomalo drugačiji restoran u Zagrebu. Radi se o restoranu "But" čiji je glavni zadatak gostima, uz odličnu klopu, ponuditi dobru čašu vina. Nude brzinske zalogaje, domaću focacciu, ali imaju i posebnu ponudu gdje izdvajaju sočne komade junetine i crne slavonske svinje te goveđe obraze i brisket. Osim mesoljubaca, ovdje će moći uživati i ljubitelji slatkoga jer u njihovoj ponudi može se naći njihov domaći specijalitet salenjaci te naravno sladoled. Svi koji su se pronašli u ovoj vrsti hrane restoran mogu pronaći na adresi Margaretska ulica 1.

PURPLE MONKEY

Za one koji vole eksperimentirati razveselit će vijest da je "Purple monkey", koji je do sada imao samo mogućnost dostave, otvorio svoja vrata na zagrebačkoj lokaciji u Tomašićevoj 6. Sam naziv restorana asocira na nešto drugačije, a simbolika ljubičaste boje je održavanje kreativnosti dok majmun predstavlja slobodu i znatiželju. Tomislav Bilić, većini poznat kao Don Tom, tvorac je svih kulinarskih kreacija ovog azijskog restorana, posebno ističe bao banse, jastučiće od tijesta punjene povrćem i pork belly-jem ili trganom patkom. Od jela na žlicu preporučuje aromatične juhe, a kaže da će vas oduševiti i popularne japanske punjene tjestenine, gyoze. S obzirom na to da osim kulinarstva ima veliku ljubav prema glazbi te je prije kuhanja radio kao DJ, odlučio je ukombinirati svoje dvije ljubavi u jednu te tako svako jelo ima svoju glazbenu pratnju. Osim dobre hrane ljubitelji koktela moći će isprobati posebne koktele koje je Blender Bar osmislio samo za Purple Monkey. Ako ste spremni za novu avanturu ovo bi definitivno trebao biti vaš izbor.

CRNA OVCA

Ako ste ljubitelji slatkog, pogotovo sladoleda morate znati za ovo super mjesto koje uskoro stiže u Zagreb. Iako Zagreb već ima mnoge hvaljene slastičarnice s ponudom sladoleda, nova adresa nije naodmet. Poznata beogradska sladoledarnica nudi drugačije, kremastije i intenzivnije okuse sladoleda po uzoru na Talijane, a trenutno imaju ukupno 150 okusa sladoleda te smo sigurni da će ta brojka još rasti. Neki od njihovih najprodavanijih okusa su mliječna čokolada, malina, orah i mljeveni limun keks, a osim sladoleda, u njihovoj ponudi mogu se pronaći i keksi s orasima ili s limunom te granola s karameliziranom bijelom čokoladom. Ne zna se još kada točno otvaraju svoja vrata, ali adresa je poznata - Martićeva ulica.

Linker
26. travanj 2024 11:51