Sjajna berba

Impresivno predstavljanje Santa Elisabette ‘u režiji‘ braće Benvenuti

Nova Santa Elisabetta dolazi iz berbe 2018., četvrte uzastopne godine u kojoj su braća Albert i Nikola uspjela proizvesti ovo kolekcionarsko vino savršene ravnoteže između koncentracije i elegancije, s velikim potencijalom za dugo čuvanje.

Novo godište prestižnog terana vinarije Benvenuti, s položaja Santa Elisabetta, uživalo je punu pozornost brojne publike sačinjene od kreme hrvatskog ugostiteljstva i strastvenih poznavatelja vina, u četvrtak u elegantnom prostoru restorana Clubhouse Golf.

Teran Santa Elisabetta je plod težnje vinarske obitelji Benvenuti da publici ponudi autentično istarsko vino s karakteristikama najfinijih vina svijeta.

image

Nikola i Albert Benvenuti

PRESS

Nova Santa Elisabetta dolazi iz berbe 2018., četvrte uzastopne godine u kojoj su braća Albert i Nikola uspjela proizvesti ovo kolekcionarsko vino savršene ravnoteže između koncentracije i elegancije, s velikim potencijalom za dugo čuvanje.

Fokus je obitelj Benvenuti tako još jednom skrenula na teran,prema njihovom mišljenju ključnu sortu za budućnost istarskog vinarstva, a posebice Motovunštine, zbog njegovog jedinstvenog okusa, autentičnosti, neupitnog potencijala kvalitete i sposobnosti da se prilagodi klimatskim promjenama.

"Sa Santa Elisabettom želimo doseći savršenu verziju terana i čvrsto vjerujemo da će naša težnja da toj sorti pružimo podrškuu obliku optimalnih uvjeta, prikladnog bijelog istarskog tla, odgovarajuće izloženosti suncu i zaštite u obliku strujanja zraka,biti nagrađena dugovječnim vinom najviše klase, s jedinstvenim živim karakterom i sebi svojstvenom finesom", rekao je Albert Benvenuti.

image

Teran Santa Elisabetta, berba 2018., vinarija Benvenuti

PRESS

"Nakon stroge zelene berbe i selekcije samo najkvalitetnijih, zdravih, idealno dozrelih grozdova u vinogradu, potpuno se predajemo očuvanju autentičnosti tog vina u podrumu, stavljamo ga u što neutralnije drvene bačve različite starosti i veličina i puštamo ga da se kao prazno platno pod razigranom rukom vremena počne pretvarati u umjetničko djelo", nadovezao se Nikola Benvenuti.

Nakon završetka procesa dozrijevanja u bačvama, preostaje još jedan važan korak do finalne kupaže. Braća Benvenuti okupljaju komisiju iskusnih poznavatelja vina koji su svakodnevno u doticaju s tržišnim trendovima te zajedničkim snagama kreiraju novi teran Santa Elisabetta.

image

Predstavljanje terana Santa Elisabetta berba 2018.

PRESS

Kušanjem naslijepo odabrali su najbolji omjer vina iz različitih bačvi kojim su zatim napunjene boce i stavljene na odležavanje još 9 mjeseci. Santa Elisabetta iz 2018. godine dostupna je na tržištu od ovog tjedna, a ako je suditi po prethodnim izdanjima rasprodanim u rekordnom roku, valja se potruditi nabavitibutelju za vlastitu osobnu kolekciju što prije. Kako bi svoje vjerne potrošače nagradili povlasticama poput prioritetnog statusa i mogućnosti rezervacije Santa Elisabette u budućnosti, Albert i Nikola su osnovali Klub prijatelja Benvenuti vina krozkoji će pravovremeno informirati publiku o statusu i dobavljivosti vina te plasirati posebne, ekskluzivne serije. Za članstvo u klubu potrebno je ispuniti prijavnicu na sljedećoj poveznici: https://benvenutivina.com/benvenuti-club

Linker
19. travanj 2024 20:59