Fritule fritule i prženice koje Melkior priprema po recepturi svoje bake 

 FILIP BASIC
bakine tajne

Budite kao MasterChef - napravite najfinije fritule po receptu Melkiora Bašića

Slavni chef u svojoj adventskoj kućici na Zrinjevcu priprema slasne tradicijske stastice za koje je osmislio posebne preljeve, a otkrio nam je male trikove kako da ova tradicionalna slastica bude još sočnija i slađa. I sve po recepturi koju je nasljedio još od bake.

Slavni chef u svojoj adventskoj kućici na Zrinjevcu priprema slasne tradicijske stastice za koje je osmislio posebne preljeve, a otkrio nam je male trikove kako da ova tradicionalna slastica bude još sočnija i slađa. I sve po recepturi koju je nasljedio još od bake.

I ove se godine ugostitelji i koji sudjeluju na zagrebačkom Adventu trude ponuditi što maštovitije recepte pa će posjetitelji moći uživati u raznovrsnim delicijama. Svaki dio Adventa ima svoju gastronomsku priču, a ona najslađa nalazi se na Zrinjevcu. U najljepšem zagrebačkom parku uz razna slana jela predvođena kobasicama i buncekima, naći će se i tradicionalne slastice poput kroštula i fritula, ali s malim pomakom. Mi izdvajamo ponudu našeg slavnog chefa Melkiora Bašića koji posjetiteljima u svojoj kućici Melkiorovo slatko carstvo nudi okuse djetinjstva - fritule i prženice odnosno prženi kruh s jajima po bakinoj recepturi s domaćim preljevima.

image
FILIP BASIC_DOKU FILMS

A preljevi preko hrskavih vrućih fritula su s okusima karamele, pistacija i vanilije. Dakle tradicija s malim, ali jako ukusnim pomakom baš onakvim kakve može smisliti samo "Masterchef". A mi vam donosimo recept Melkiorovih slasnih fritula.

image

Fritule po bakinoj recepturi

FILIP BASIC

Babine fritule

Sastojci:

1 čvrsti jogurt, 1 jaje, 1 vanilin šećer, žlica šećera,prstohvat soli,korica od limuna, korica od naranče, 1 naribana jabuka bez kore, malo rakije (0,001l), sok od jedne naranče, oštro brašno, 1 prašak za pecivo (zadnje staviti u posudu)

Priprema:

Sve sastojke pomiješati te dodati oštro brašno po potrebi (cca 100 - 150g), ovisi i soku od naranče i jabuke, kako bi se smjesa sjedinila. Pomoću žlice grabiti smjesu, (dobro je žlicu svaki put namočiti u ulje kako se smjesa ne bi ljepila), oblikovati žličnjake i pržiti ih u dubokom ulju zagrijanom na 175 C. Fritule nakon prženja odložiti na kuhinjski papir, ostaviti da se malo ohlade te posipati kristal šećerom ili onim u prahu, cimetom, nekim preljevom...

Jer kako Melkior kaže - mašta nema granica, sve ovisi o vama.

Linker
09. studeni 2024 15:33