On ne odustaje

Brooklynova kuharica: Ovo su jela mladog Beckhama koja su izazvala lavinu negativnih komentara

Najstariji sin Davida i Victorije Beckham njeguje veliku strast prema kuhanju i ne odustaje ni nakon brojnih kritika njegovih pratitelja.

Kuharska zvijezda u usponu Brooklyn Peltz Beckham na udaru je brojnih kritičara što zbog svog umijeća, što zbog jela koja bira. No čini se da najstariji sin Victorije i Davida Beckhama ipak čita kritike pa je umjesto ekstravagantnih jela odlučio pokazati svoj recept za jedno "seljačko" jelo tipično za zimski period - mesni gulaš.

Ovaj 23-godišnjak je objavio video recept za svoju verziju tog klasičnog jela koje košta manje od 17 kuna po porciji. Scouse soup gusta je juha omiljena u Liverpoolu, zato na otoku imaju nadimak "Scousers", a britanski tisak odmah je zaključio da ovaj recept neće leći njegovom tati, bivšem nogometašu koji je većinu karijere igrao u najvećem rivalskom gradu Manchesteru.

Brooklyn je pokazao kako radi legendarnu juhu od komadića govedine, krumpira, kupusa, mrkve te (kupovnog) temeljca. U komentarima je napomenuo da nije stavio luk u juhu jer njegova supruga Nicola Peltz Beckham nije obožavateljica tog povrća.

"Ova juha je jedno od mojih omiljenih jela", napisao je Brooklyn uz recept. Brojni komentatori poslovično su napali mladog Beckhama, najviše zbog toga što je koristio temeljac iz tetrapaka, kazavši da si niti jedan kuhar to ne bi dozvolio. Mora se priznati da su takvi komentari ipak nešto drugačiji od onih kakve je ranije dobivao.

Peltz Beckhama do sada su napadali zbog ekstravagantnih jela koje je spremao sebi i svojoj supruzi, mladoj nasljednici američkog milijardera.

Prije ovog objavio je svoj recept za tjesteninu s tartufima, što su mu pratitelji zamjerili jer nije svjestan ekonomske situacije u kojoj se većina ljudi nalazi. "U mojoj kuhinji ne postoji stvar poput previše tartufa", napisao je u opisu snimke Brooklyn, a u videu je pokazao kako radi bijeli umak od svježe naribanog tartufa, a taj umak jede s bijelim tagliatellama.

Popljuvali su i njegovu pečenku. Komentatorima se nije svidjela količina maslaca kojom je Brooklyn namazao odstajali komad govedine, kao ni količina koju je koristio za pečenje krumpira.

Za njegovu tunu u sezamu sa salatom od krastavaca prigovorili su da je presirova te da riba zbog krastavaca smrdi još više nego inače.

Podijelio je i svoj prvi pokušaj specijaliteta iz Pekinga - palačinke s patkom. Osim prženih pačjih prsa i kuhane riže, napravio je i svoje palačinke, koje je pripremio na pari. "Ovo su najčudnije palačinke koje sam vidjela", tek je jedan od brojnih negativnih komentara.

Nije se proslavio ni s raviolima s kozjim sirom. Brooklyn je domaće tijesto za raviole ukrasio plavom bojom za hranu, punio ih je kozjim sirom, a nakon što ih je skuhao uvaljao ih je u maslac i češnjak. "Ovo nije hrana", poručili su mu.

Nisu bili oduševljeni ni receptom u kojem je uz tagliatelle pripremio dagnje u bijelom vinu s crème fraîche.

Ukratko, Peltz Beckham svoje pratitelje još uvijek nije uvjerio da bi ga trebali pratiti za više savjeta oko kuhanja, ali s obzirom da sluša svoju publiku možda mu i to uskoro pođe za rukom.

Linker
25. travanj 2024 10:51