Povratak u "stvarnost" nakon godišnjeg odmora bit će lakši uz novitete koji neodoljivo podsjećaju na ljeto.
Prelazak u novu radnu sezonu uz nove koktele i jela kojima nas dočekuje Boogie Lab bit će puno lakši. U Parku Kneževa tako će nas dočekati tri jela koja najavljuju jesen, ali još uvijek su prožeta ljetom. To je pašteta od morskog psa, koja podsjeća na ljetne dane - marinirani morski par, krema od cvjetače, ukiseljeni kumkvat i gel od naranče oduševit će sve ljubitelje morskih jela. Pravo osvježenje bit će i tartar biftek koji dolazi uz hrskavu kožu od patke, žumanjak u soli te maslac, a prava najava jeseni su njoki punjeni raguom od divljači koji dolaze u kombinaciji s hrskavim parmigiano Reggiano te umakom od poriluka.
Uz ova tri jela, novitet je i veganski Boogie Dip - humus od bundeve, pistachio dip, cvjetača dip, fermentirani ljubičasti luk, kiseli krastavci, masline, domaći krekeri, grissini i kruh u ovoj su kombinaciji neodoljivi za dijeljenje s društvom, baš kao i burrata s cherry rajčicama, pestom od pistacija, jabukama i sezonskom salatom.
A osim odličnih zalogaja, Boogie Lab jesen dočekuje i s novim koktelima koje je kreirao bar manager Jere Bebić, a svaki od njih priča svoju priču.
Fine Line je nastao potpuno spontano i to kod prijave na natjecanje u zadnji tren.
"Bio je to rad s onim što se nalazi u blizini i što je raspoloživo. Naziv Fine Line dolazi od toga da često imamo nekakav blic u glavi i on samo dođe. Ne iskoristimo ga, mislimo da nije dovoljno dobar, da nešto fali, a zapravo je točno to crta koja će se ispostaviti ključna, drugačija i ispravna", govori Jere Bebić koji je među novim koktelima predstavo i Divenire koji je također nastao slučajno.
"Malom greškom nastala je mješavina koja je i nas naposljetku iznenadila - infuzirali smo neke sastojke i dobili odličan koktel kojem smo dali ime po istoimenoj talijanskoj skladbi, a koja u prijevodu znači da iz grešaka trebamo učiti i rasti", objavnjava bar manager. Uz ova dva "sponatana" koktela tu je i koktel Drunken Cherries koji ga podsjeća na baku.
"Cherry mješavina je nastala zezancijom s enzimima, prvi put da radim nešto na tu shemu, zadani whisky je zamijenjen punijim, crumble od čokolade i petita je postao sirup, bitteri su zaokružili piće, a prosecco pridodao ljetnom, fizzy finishu. Ime dolazi iz djetinjstva kada je baka znala radit rakiju, voćke bi nakon infuzije sušila i služila kao snack uz kavu, prije ili poslije obiteljskog ručka nedjeljom, legendarne pijane trešnje!", otkriva Jere te za kraj čuva Last Call koktel, mješavinu koja je nastala iz znatiželje i kroz igru ostacima iz kuhinje.
"Tu moramo uzeti u obzir nekad popularni Appletini, moderni klasik nekih dalekih tržišta. Naravno, radi se o twistu na legendu s težnjom ka zero waste politici - infuzirana vodka, shrub jabuke i suhi vermut uz dodatak maslinova ulja s chillijem pruža idealnu teksturu i okuse koje želite probati nakon večere ako ne volite slatko, kao ja. Od tud dolazi i ime, još jedan i doma leći!”, zaključio je Jere Bebić listu novih koktela koji će oduševiti na prvu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....