Niko Maričić inspiraciju za uređenje interijera većim je dijelom pronašao na Pinterestu

 PRIVATNI ALBUM
IDILA NA OTOKU

Hedonistička oaza zagrebačkog financijaša: Zavirite u vilu na Braču u kojoj bismo rado proveli godišnji iz snova

Bivši nogometaš Niko Maričić na mjestu stare vikendice koju je naslijedio od oca izgradio je velebno zdanje od 225 četvornih metara u neposrednoj blizini plaže koje se sastoji od pet spavaćih soba, grijanog bazena, finske saune, ali i kina na otvorenom.

Bivši nogometaš Niko Maričić na mjestu stare vikendice koju je naslijedio od oca izgradio je velebno zdanje od 225 četvornih metara u neposrednoj blizini plaže koje se sastoji od pet spavaćih soba, grijanog bazena, finske saune, ali i kina na otvorenom.

Visoki zidovi pružaju potpunu privatnost, a jednom kada prođete kroz njih čeka vas raskoš, zelenilo, bazen, prostor za druženje i uživanje. Tako bi se u najkraćim crtama mogla opisati villa AltaBianca u Supetru na Braču, poduzetnika i financijaša Nike Maričića koji je staru kuću i zemlju oko nje naslijedio od oca i dugo je koristio kao vikendicu.

image

Impresivan ekserijer vile AltaBianca

PRIVATNI ALBUM
image

Uživanje na terasi za vrijeme toplih ljetnih večeri

PRIVATNI ALBUM

No, u jednom trenutku poželio je od nje napraviti pravu ljepoticu za bijeg od svakodnevnih obveza, što mu je i uspjelo, ali kako i sam priznaje, nije bilo nimalo lako jer gradnju je vodio iz 450 kilometara udaljenog Zagreba. Velebno zdanje prostire se na 225 četvornih metara, nalazi se u neposrednoj blizini plaže, a sastoji od pet spavaćih soba, pet kupaonica, grijanog bazena, finske saune, ali i kina na otvorenom.

image

Niko Maričić inspiraciju za uređenje interijera većim je dijelom pronašao na Pinterestu

PRIVATNI ALBUM

"Moji nono i nona vuku korijene s Brača, gdje dolazim od kada znam za sebe. Manji dio kuće je već postojao pa se u tom dijelu radila rekonstrukcija, a veći i glavni dio objekta je građen iz nule. Moram napomenuti kako je rekonstrukcija i obnova starog dijela bila puno zahtjevnija što je donijelo i brojne nepredviđene probleme. Voditi gradnju i upravljati projektom je najteži zadatak s kojim sam se suočio u životu jer nisam imao gotovo nikakvog iskustva s gradnjom. Uz to, morao sam nekoliko puta tjedno putovati iz Zagreba na Brač. Rekao bih kako je nedostatak iskustva bila najbolja stvar koja mi se dogodila jer da sam znao što me čeka sigurno se u takvo nešto ne bih upustio. Jednom kad sam već zakoračio u to bilo je prekasno za povući se", objašnjava Niko. No, imao je i pomoć. Projekt je izradio mladi arhitekt s Brača Berislav Lukšić, ali cijeli interijer i eksterijer Nikina je zamisao koju su stolari proveli u djelo. Najviše je, kaže, ponosan na rooftop terasu s pogledom na more i otvoreno kino.

image

Kućom dominira veliki bazen

DIGITALVIZIJAIN
image

Vila AltaBianca ima i kino na otvorenom

PRIVATNI ALBUM

"Terasa je otvorena do te mjere da propušta unutra sve dobro, poput sunca i svjetlosti, a skriva sve ono što ne želite, odnosno znatiželjne poglede i vanjski svijet. To se vidi po poziciji otvora na konstrukciji visokih zidova koji dosežu čak šest i pol metara visine. Iz toga proizlazi i ime kuće Villa AltaBianca što na talijanskom znači visoka bijela", govori Niko. Dizajn je impresivan, a kako napominje Maričić, riječ je o mješavini skandi i japandi stila koju su trenutno najpopularniji u dizajnu interijera. Sav drveni namještaj je rađen po mjeri prema nacrtima koje je izradio njegov brat Marin. "Posebno bih izdvojio svoga brata koji je bio od velike pomoći tijekom cijele gradnje, a posebno u dijelu izrade idejnog projekt, 3D prikaza i skiciranja namještaja s čim se praktički definirao finalni proizvod", kaže Niko. Odličan posao odradili su i stolari - što je vidljivo iz ormara, klupa za sjedenje ispod staklenih stijenki, kuhinje, blagovaonskog stola te zidnih obloga i skrivenih vrata.

image

Niko je sam osmislio većinu namještaja

PRIVATNI ALBUM
image

Namještaj je uglavnom kupovao online

PRIVATNI ALBUM

"Bio sam zaslužan za uređenje interijera i eksterijera iako mi je malo i neugodno reći koliko sam zapravo ideja dobio na Pinterestu. Znao sam što mi se sviđa, a najviše truda iziskivalo je traženje svih tih proizvoda po trgovinama", iskren je Niko koji obožava Brač i svaki slobodan trenutak koristi kako bi pobjegao na otok.

image

AltaBianca nalaze se u Supetru na Braču

PRIVATNI ALBUM
image

Niko je gradnju vodio iz Zagreba

PRIVATNI ALBUM

"Cijeli život sam proveo na Braču i sebe na neki način doživljavam kao Bračanina. Dolazak na Brač postao je dio moje rutine koje bih se teško odrekao. Drugi razlog zašto ga volim je taj što upravo s Brača potječe polovica moje obitelji, kum, a i mnoštvo dragih prijatelja. Da ne zvučim subjektivno zbog obiteljskih veza s otokom moram reći kako je Brač prekrasan s puno zanimljivih znamenitosti i prirodnih ljepota. Uz to moram napomenuti kako je izvrsno povezan trajektnom linijom do Splita što mi je uvelike olakšalo gradnju. Neću ni zamišljati što bi bilo da sam morao graditi na Visu ili Korčuli", govori Niko koji je najponosniji što je uspio odraditi cijeli projekt dok je svijet drmao koronavirus.

image

Niko, kaže, obožava Brač odakle mu je tata

PRIVATNI ALBUM
image

Villa AltaBianca može primiti 11 gostiju

PRIVATNI ALBUM

"Ne bih uspio bez potpore svojih roditelja i brata koji su vjerovali u mene više nego ja sam u sebe. Najponosniji sam bio kad sam shvatio koliko su oni ponosni i sretni zbog uspjeha. Kad bih morao izdvojiti neke od detalja koji mi se najviše sviđaju u kući rekao bih da je to veliki blagovaonski stol sa staklenim nogama koji je bio moja ideja i moj dizajn te ga je stolar pretvorio u stvarnost. Još bih izdvojio inzistiranje na betonskim stropovima koji nisu završeni gletanjem ili bojanjem već su ostavljeni sirovi, hladni i grubi. Samo upravljanje projektom bilo je jako zahtjevno jer sam imao rok, a to je bio početak nove ljetne sezone baš kao i upravljanje budžetom koje je bilo jako zahtjevno uslijed poskupljenja građevinskog materijala i opreme kojima smo svjedočili u tom trenutku", zaključuje Niko iza kojeg su svi problemi pa se sada može prepustiti potpunom uživanju u kući s obitelji i prijateljima.

image

Vila ima i finsku saunu

PRIVATNI ALBUM
image

Niko kaže kako najviše vremena voli provoditi na terasi

PRIVATNI ALBUM
image

Niko je gradnju počeo u jeku korone

PRIVATNI ALBUM
Linker
05. rujan 2024 11:06