TARA PUŠIĆ
Zagrebačka kreativka

Dobro došli u čarobni svijet IT stručnjakinje: Otisnula se u kreativni sektor i danas joj se zbog toga divimo

Već dugo pratimo njezin blog Lili Halo Decoration koji je pravo vrelo inspiracije za uređenje doma i putovanja, a ovog proljeća Lidija Tomas Matijević razveselila nas je novim cvjetnim projektom.

Već dugo pratimo njezin blog Lili Halo Decoration koji je pravo vrelo inspiracije za uređenje doma i putovanja, a ovog proljeća Lidija Tomas Matijević razveselila nas je novim cvjetnim projektom.

Na vratima nas je dočekala s prekrasnim velikim papirnatim cvjetovima koje je ručno izrađivala noć uoči zbog našeg snimanja, uloživši u taj projekt vrijeme koje, kako u šali konstatira, zapravo i nema. Naime, za nekoliko dana Lidiju Tomas Matijević očekuje predaja završnog rada na talijanskoj školi Callegari, na kojoj je prije dvije godine upisala program dizajna interijera, pa joj je svaka minuta dragocjena. Ova svestrana 42-godišnja Zagrepčanka, po struci IT stručnjakinja koja se otisnula u kreativni sektor, oduševljava nas neiscrpnom količinom energije koju ulaže u sve čim se bavi - bilo da je u pitanju edukacija, njezin popularni blog Lili Halo Decoration (koji je pravo vrelo ideja vezanih uz uređenje doma, putovanja i fotografiju), osmišljavanje digitalnih sadržaja za razne dizajnerske brendove, uređenje interijera te - izloga. Nedavno je uredila izlog novootvorene ljubljanske dječje trgovine Mali Zakladi, a upravo su ljupki papirnati cvjetni ukrasi koje je za njih napravila privukli našu pažnju.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Velika sam ljubiteljica cvijeća, na mom blagovaonskom stolu uvijek je vaza s buketom, a gledajući sve te divne boje došla sam na ideju da izlog dućana koji se otvarao upravo u proljeće ispunim predimenzioniranim cvjetovima", kaže Lidija, čiji je radni stol osim nacrtima stanova i skriptama za školu zbog tog DIY projekta posljednjih dana prekriven i rolama krep papira za izradu latica te komadima žice kojima ih je fiksirala.

Priznaje da je veliki fan jarkih boja pa je za naše snimanje odjenula kričavo ljubičastu haljinu od čipke danskog brenda Mr. Larkin, ali jednako voli i umirujuće tonove iz palete skandinavske estetike, koja se provlači kroz njezin blog Lili Halo Decoration, prije svega posvećen slow livingu. "Previše ljudi juri kroz život, a premalo živi osviješten život, odnosno obraća pažnju na sitnice koje našu svakodnevicu čine ljepšom. A upravo su ti detalji koji zamjećujem oko sebe ili pak sama izrađujem okosnica mog bloga i ono što inspirira druge", kaže Lidija. Potrebu za kreativnim izražavanjem naslijedila je od svog oca, inženjera brodogradnje koji je u slobodno vrijeme slikao, fotografirao i izrađivao ukrasne predmete, poput vaze od bakrenih cijevi koje i danas koristi za stiliziranje.

image
TARA PUŠIĆ
image
TARA PUŠIĆ

"U kući je zbog njega bilo mnogo literature o fotografiji, koja je postala i moja strast. Nisam završila fotografski tečaj, naprosto sam kupila kvalitetan fotoaparat i počela od nule - temeljito proučavajući uputstva koja sam dobila uz njega, ali i držeći se savjeta prijateljica koje se bave fotografijom, poput splitske fotografkinje Ivone Bezmalinović", kaže Lidija.

Mnogi ljupki kadrovi kojima se divimo na njezinom blogu - primjerice posvećenih dizajnu interijera, gastronomiji, blagdanskim ukrasima i sličnom snimljeni su upravo u Lidijinom domu - originalno namještenom stanu od 75 četvornih metara na Jarunu, u kojem živi sa suprugom Božidarom te sinovima Matejem i Tomom.

image
TARA PUŠIĆ
image
TARA PUŠIĆ

Kad god imaju vremena, zajedno nekamo otputuju, a Lidija nas "počasti" novom zanimljivom reportažom u kojoj obradi baš sve što je vidjela - od kulturne ponude pa do cool kafića, restorana i trgovina koje vrijedi posjetiti. Najvažniji projekt na kojem trenutačno svi zajedno rade jest gradnja kuće u blizini Zagreba u kojoj ova vrijedna kreativka planira napraviti i svoj studio te održavati razne kreativne radionice, među ostalim i onu na kojoj ćete moći naučiti kako napraviti ove živopisne cvjetne ukrase.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX
Linker
25. lipanj 2024 13:39