Prozračno i minimalistički

Život na dvije adrese: Anita Dujić otvorila nam je vrata novog zagrebačkog doma i otkrila omiljeni bračni kutak

Zagrebačka scenografkinja i dizajnerica nakita nedavno se s trogodišnjom kćeri Lily i suprugom Duncanom Broadfootom preselila u novi dom, a najviše vremena provode u prostranom dnevnom boravkom koji je prepun zajedničkih uspomena.

LJULJAČKA ZA ČITANJE

Ovu drvenu ljuljačku dobila sam na dar od svekrve kad sam prije tri godine rodila. Rekla je da će biti korisna pri uspavljivanju bebe, što se ispostavilo točno. No, otkad više nema potrebe za tim, ovo je postao moj kutak za čitanje i uživanje, a stolić od masivne hrastovine savršeno služi za odlaganje šalice s čajem.

ZALJUBLJENA U KERAMIKU

Volim kad je stol lijepo postavljen, a posebno sam slaba na keramiku. Imam veliku kolekciju ručno rađenih šalica, zdjela i tanjura domaćih keramičarki, a posebno su mi zanimljivi radovi s potpisom Terra Ceramica, Plavetna i HandEarth.

image

Anita je posebno ponosna na zbirku keramike.

MARKO MISCEVIC/CROPIX

ZID USPOMENA

Udobna sofa u dnevnom boravku naše je omiljeno mjesto za gledanje serija. Zid iznad nje upotpunili smo uokvirenim posterima i slikama, a meni su najdraže ananas koji je naslikao Duncan i crno-bijela slika moje prijateljice, umjetnice Ivane Tatić - na njoj smo suprug i ja na trajektu. Nastala je 2017. na Visu, gdje smo se upoznali.

image

Zid dnevnog boravka ispunjen je obiteljskim uspomenama.

MARKO MISCEVIC/CROPIX

GLAZBENI KUTAK

Duncan je veliki ljubitelj glazbe i kolekcionar ploča pa sam dizajnirala specijalnu komodu, koju je po mjeri izradio stolar. Imamo sličan glazbeni ukus - oboje volimo Beatlese, Rolling Stonese i Billie Eilish pa se nikad ne porječkamo oko izbora glazbe. Iznad komode je polica s knjigama, također rađena po mjeri. Na njoj je najviše knjiga o fotografiji i umjetnosti, ali nađe se i pokoji ljubić za odmoriti mozak.

image

Anita i Duncan imaju isti glazbeni ukus i uživaju u svom kutku.

MARKO MISCEVIC/CROPIX

DRUŽENJE S PRIJATELJIMA

Blagovaonski stol sa stolcima dio je našeg dnevnog boravka. Naime, on je zamišljen kao veliki otvoreni prostor od šezdesetak četvornih metara. Stolce od punog drveta sam naručila od španjolske tvrtke Kave Home i čekala na njih dva mjeseca. Isplatilo se, jer su predivni. Obožavam kuhati, pogotovo azijsku i meksičku hranu, pa je to mjesto namijenjeno druženju s prijateljima.

image

Stolci iz Španjolske za druga druženja s prijateljima.

MARKO MISCEVIC/CROPIX
Linker
19. travanj 2024 02:03