privatni album
Neretva u malom

Zeleni raj poznate dizajnerice: Osim što uživa u dizajnu i pjevanju otkriva svoju skrivenu strast

Svestrana umjetnica dosad je dokazala svoj dar za modni dizajn i pjevanje, no u njoj godinama tinja i ljubav prema uređenju vrtova. Stoga si je dala oduška i oko svoje kuće u rodnom Metkoviću osmislila mali arboretum u kojem ima i nekoliko “oldtajmera”.

"Stari predivni šipak, par godina mlađi od mene, zasadio je moj otac Ivo i nekad smo od prodaje njegovih plodova upotpunjavali kućni budžet. U njega je utkano moje djetinjstvo i premda je viši od kuće, ne dam ga rezati pa se moj Jure dobro namuči kad ga treba obrati", govori Matija Vuica (62) za magazin Gloria i dodaje da je njezinom zaslugom vrt poprimio posve drukčiji izgled.

privatni album
Ruže su Matiji najdraže cvijeće, a sadnice je donijela sa zagrebačkog Dolca.

Nema više velikog badema niti nekoliko stabala smokava, u prednjem dijelu su samo ukrasne biljke, a otraga je mali voćnjak s nekoliko stabala mandarina i limuna što ih je zasadila njezina majka Iva.

privatni album
Crvena ruža vrste Don Juan najprije je bila na balkonu zagrebačkog atelijera, a potom ju je Matija presadila u metkovski vrt.

"Jure i ja željeli smo ispred kuće imati raskošan mediteranski cvjetnjak. Nije to velik prostor, možda stotinjak četvornih metara, ali toliko je biljaka i toliko su bujne da se jedva naziru ulica i susjedne kuće. Iz Zagreba sam donijela sadnice ruža, koje su se odlično primile. Jure je napravio mali kamenjar sa začinskim biljem, a posadio je i dva patuljasta bora za koja se ispostavilo da su sve samo ne patuljasti" govori modna dizajne­­rica, koja je od ulaza u vrt do kuće dala na­­­­praviti sjenicu po kojoj se penju isprepleteni jasmin i glicinija.

privatni album
Sjenica po kojoj se penju tekoma, jasmin i glicinija vodi od ceste do ulaza u kuću. Sjednicu je radila s puno pažnje, a sad je presretna zbog rezultata.

U svojem metkovskom raju, kaže, uživa samo ljeti i u vrijeme bla­­­g­­­dana Svih svetih, kad se sladi jesenjim plodovima, a tijekom godine o njemu se brinu njezini prijatelji iz djetinjstva, Slavica i Dragan.

Oni paze da korov ne naruši sklad tog malog, ali bujnog i plodnog arboretuma.

Više o oazi Matije Vuice i što se u njoj sve krije, kao i druge ekskluzivne teme - čitajte u novom broju magazina Gloria.

U novom broju Glorije potražite drugi kupon i osvojite dječju sobu u vrijednosti 30 tisuća kuna!

Čitajte i:

'Zaglušujuća tišina dugo je bila svakodnevica, ali u tišini najbolje čuješ'

Matija Vuica uvijek ima 'as' u rukavu: Nitko nije ni slutio što se krije na njezinu sakou

I kad je najteže se ne predaje: 'Malo smo ranjeni, malo napaćeni, pomalo sjetni, ali tu smo'

Linker
17. travanj 2024 00:15