Darko Mihalić
trosoban stan

Zavirite u moderan zagrebački dom s dizajnerskim potpisom

Prostrani dom u Zagrebu uređen u minimalističkom stilu oplemenjen je detaljima od drveta te ljubičastim nijansama koje su provučene kroz sve prostorije čime je interijer postao zaokružena i zanimljiva stilska cjelina.

Trosobni stan u kojem kvadrati nisu bili problem vlasnici su poželjeli urediti u modernom, minimalističkom stilu, bez suvišnih detalja, ali da ne bude odveć hladan i sterilan. Htjeli su da se u njemu osjeti atmosfera doma. To je bio jedini zahtjev koji su stavili pred Mirjanu Mikulec. Dizajnerica interijera osmislila ga je kao spoj minimalizma i boho stila, koji se nazire u detaljima u dnevnom boravku dok je u primjerice u spavaćoj sobi daleko više prisutan.

Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić

'Poželjno je da svaka prostorija doma pruža dojam topline, a naročito je to bitno u dnevnoj zoni i spavaonici koja usto mora pružati i intimu. Stoga smo se u spavaćoj sobi najviše poigrali bojama kombinirajući ljubičaste i tirkizne nijanse a sve smo dodatno utoplili drvenim noćnim ormarićima', objašnjava dizajnerica.

Darko Mihalić
Darko Mihalić

U dnevnom boravku i kuhinji s blagovanjem temelj su neutralne nijanse sastavljene od bež, bijele i crne. Dok su u boravku njima kontrastirani ljubičasta i patchwork uzorak te prirodno drvo kao materijal, u kuhinji i blagovanju je to učinjeno ljubičastom komodom te rasvjetom odnosno visilicom od bakra složenom u klaster.

Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić
Darko Mihalić

Prostorom se osim ljubičaste boje kako glavne stilske koncepta zasebnog dijela u dnevnom boravku, zamišljenog kao intimnija zona za druženje, čitanje, slušanje glazbe.

Darko Mihalić
Darko Mihalić

Darko Mihalić

'Svi ovi dijelovi namještaja rađeni su po mjeri, kako bi se postigla originalnost, ali i maksimalno ostvarile naše zamisli. Ujedno se njima razigrao prostor i učinio privlačnijim. Prava je rijetkost da su boravci tako veliki da se prostor može podijeliti u dvije zone za odmor i druženje. Stoga smo bili sretni što smo mogli ostvariti ideju da u njemu osmisli dodatni dio u koji će se ukućani kada požele moći odvojiti i dobiti potrebnu intimu za bavljenje svojim hobijima', zaključuje dizajnerica.

Linker
04. prosinac 2022 08:14