Vedran Peteh
Retro, rustikalno i glamurozno

Vlasnica zagrebačkog JS Ateliera otkriva tajne za božićno uređenje: Ovo je kombinacija s kojom nikada nećete pogriješiti

Retro, rustikalno i glamurozno, s tim nikada nećete pogriješiti, ističe vlasnica zagrebačkog JS Ateliera kojoj je lajtmotiv ovog Božića biljka lunarija čija se prozirnost i krhkost stapa sa zlatnom i tamnomaslinastom bojom baršuna.

Da bih stvorila božićni ugođaj u domu, spajam prirodne materijale - drvo, jutu i staklo - s glamuroznijim detaljima, poput baršuna, kako bi se dobio sjaj primjeren najljepšem dobu godine. Premda volim slijediti trendove, osobito s modnih revija, pa ondje viđene materijale, boje i stilove primjenjujem u uređenju prostora, svemu uvijek dodam osobnu notu. Lajtmotiv ovogodišnje božićne kolekcije je nježna biljka lunarija čija se prozirnost i krhkost idealno stapa sa zlatnom i tamnomaslinastom nijansom baršuna, bojama koje prevladavaju te cijelom prostoru daju svečani ton - kaže Josipa Skoblar (28), vlasnica zagrebačkog JS Ateliera koji se bavi organizacijom vjenčanja, dizajnom cvjetnih buketa i dekoracijama za evente.

Uređujući dom u blagdanskom ozračju, kombinira različite stilove, retro, rustikalne i glamurozne elemente, a neiscrpnu inspiraciju pronalazi na putovanjima. Iz Italije, koja joj je posebno inspirativna, donijela je staklenu lanternu koja dodaje toplinu božićnom dekoru. Često se vraća u Francusku - gdje je živjela šest godina dok je njezin otac, legendarni nogometaš Josip Skoblar, bio sportski direktor Olimpiquea iz Marseillea - odakle je donijela i staklene dizajnerske vaze.

zagreb 10.10.2019
Josipa Skoblar - cvjecarka
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Iako je na Vernu završila studij financija i računovodstva, prije tri godine napravila je poslovni zaokret. Sa suradnicom u svom atelieru, diplomiranom inženjerkom agronomije Suzanom Puhalo (41), nadopunjuje se u idejama za uređenje prostora te u izboru materijala kako bi cjelokupni ambijent djelovao skladno. Najočekivanija dekoracija za vrata - blagdanski vjenčić - može biti lijep ukras i na zidu, a izrađeni su ručno od dekorativnog zelenila obojeg u zlatno. Dojam blještavila daje broš u kojem se nazire odsjaj siluete, imitacija bijele božikovine te perje.

zagreb 10.10.2019
Josipa Skoblar - cvjecarka
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Staklene kuglice na božićnom drvcu, baršunastozelene sa zlatnim, ručni su rad, starinski štih upotpunjuju zlatne posude za voće i svijećnjaci nabavljeni na sajmovima antikviteta, a dio blagdanskog stola zastrt je baršunom. Blagdanski set za jelo i piće usklađen je s ostatkom dekora pa prevladava prozirno staklo kako bi se povezalo s prozirnošću lunarije. Na tanjurima s reljefnim uzorkom serviran je brioš, slastica koja Josipu podsjeća na djetinjstvo u Francuskoj. Posebna priča je luster sastavljen od drvene grede i postavljen na konope poput brodskih, s retro žaruljama sa zlatnim nitima. Iz grede “raste” lunarija, ginko obojen u zlatno te paprat.

zagreb 10.10.2019
Josipa Skoblar - cvjecarka
foto vedran peteh
Vedran Peteh

zagreb 10.10.2019
Josipa Skoblar - cvjecarka
foto vedran peteh
Vedran Peteh

- Veliki sam esteta, volim sve što je lijepo i svečano, a dok osmišljavam vjenčanja razmišljam o tome kakvo će biti moje. Imam viziju kako bih željela da izgleda, a iako moja majka Ljiljana s veseljem priželjkuje tu svečanost, ja još čekam gospodina savršenog - kaže Josipa Skoblar, zamišljajući se jednog dana i u sportskim vodama jer na Kineziološkom fakultetu završava trogodišnji trenerski studij za kondicijsku pripremu sportaša.

zagreb 10.10.2019
Josipa Skoblar - cvjecarka
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Još savjeta za uređenje doma za blagdane potražite u novom broju magazina Gloria Dom!

Linker
05. studeni 2022 00:15