Vaitrum in fabula

Tko su dizajnerice čiji je nakit već u dva navrata krasio naslovnicu Vanity Faira

Akademske slikarice iz Pule, majka i kći Nina i Mia Belić, koriste staklo kao medij umjetničkog izražavanja.

Jedinstven i upečatljiv komad nakita najljepši je ukras licu, a kad biramo naušnice, ne usklađujemo ih samo sa svojim modnim stilom nego i karakterom. Nakit brenda Vitrum in fabula oduševit će sve one koji od accessoirea traže originalnost, suptilnost i umjetničku vrijednost, a njegove osnivačice Nina i Mia Belić, majka i kći, inače akademske slikarice, kreirati su počele iz vlastite potrebe.

image

Dizajnerice nakita Nina i Mia Belić

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Čitajte i: Dekorativni predmeti ovih kreativki u dom će unijeti originalnost i eleganciju

“Nismo na tržištu pronalazile ono što smo zamislile pa smo same počele izrađivati nakit. Naš kreativni izraz može se opisati u ovih nekoliko riječi: asimetrija, geometrija, čistoća boja i oblik”, konstatiraju kreativke kojima je glavni materijal za izradu nakita staklo.

image

Naušnice od stakla

VAITRUM IN FABULA

Puljanke Nina i Mia svoju su priču započele zahvaljujući međunarodnoj umjetnici Istri L. Toner, koja ih je uvela u svijet izrade stakla pomoću različitih tehnika te im je već 15 godina staklo glavni medij.

Inspiraciju za ime brenda pronašle su u latinskom jeziku. “Uz vitrum, što na latinskom znači staklo, stoji in fabula, što na latinskom znači u priči. Značenje samog imena jest da jednom kad netko pronađe svoj ‘vitrum’, nosi ga kao dio sebe”, govore.

image

Prstenje Vaitrum in fabula

VAITRUM IN FABULA

Čitajte i: Ručno rađene šalice domaćih brandova savršene za poklon ili za vaše hygge trenutke

Za svoj nakit koriste visokokvalitetno umjetničko staklo koje obrađuju različitim tehnikama na temperaturama iznad 800 °C, osim nakita izrađuju i dizajnerske predmete za dom, a kupiti se mogu u njihovom web shopu te ateljeu u Puli, ali i u nizu concept storeova u Hrvatskoj i Italiji.

O tome koliko je njihov nakit jedinstven i zanimljiv široj publici govori činjenica da je dva puta krasio naslovnice britanske inačice časopisa Vanity Fair.

image

Naušnice Vitrum in fabula

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Prošle godine imale su pak prilike izlagati na svjetski poznatom Venice Design Weeku te su sudjelovale na mnogim modnim revijama istarskih dizajnera.

Linker
04. travanj 2024 13:04