Dizajn

Sunce na tanjuru: Luksuzna francuska kuća Hermes lansirala je novu kolekciju posuđa

Suptilni dizajn francuske umjetnice Arielle de Brichambaut inspirian je suncem i cvijećem, a dizajnerska kuća angažirala ju je već treći put

Nova kolekcija posuđa Soleil d'Hermes iz odijela posuđa La Table Hermes poznate pariške kuće luksuznog dizajna, sigurno će vam izmamiti osmijeh na lice i u dom unijeti dašak rascvjetalog proljeća. Dizajnerica i ilustratorica Arielle de Brichambaut, koja je za Hermes dizajnirala i kolekcije posuđa Balcon du Guadalquivir s maurskom estetikom i tamnoplavi Bleus d'Ailleurs s kineskim utjecajima, ovaj put odlučila se za sunčano žutu boju, a inspiraciju je našla u cvjetnim uzorcima.

Čitajte i: Ležerno je novi trend u interijerima: Karim Rashid dizajnirao namještaj u koji smo se zaljubili na prvi pogled!

Kolekcija od 24 komada dubokih, plitkih i desertnih tanjura, čajnika i šalica preciznim geometrijskim dizajnom inspiriranim Art decoom, prikazuju stilizirane listove palmi i cvijeća uz neke druge apstraktne oblike iz prirode.

Priroda je, uvjerili smo se toliko puta do sad, najbolji dizajner i inspiracija za mnoge kreativce, a Arielle de Brichambaut iskoristila ju je na najbolji mogući način. To su isprepleteni nježni uzorci žarko žute boje obrubljeni tankim crnim crtama s puno bjeline. Izrađeni su ručno u Hermesovoj manufakturi kao uostalom i većina njihovih proizvoda.

Stil ove umjetnice, za koju se bore najuglednije dizajnerske manufakture poput Robert Haviland & C. Parlon, Pierre Frey, Christofle…, opisuju kao mješavinu poezije i preciznosti, i majstoricu nježnih i ženstvenih linija. Ona je i sama slikarica, a najveća inspiracija su joj životinjski svijet i priroda. Pa ne čudi da se i Hermes "trga" za nju s obzirom na to da su njihovi svileni šalovi na sebi oduvijek imali uzorke iz svijeta prirode.

Čitajte i: Umjetnost u službi dizajna: Svestrana slikarica u nedostatku tanjura počela sama izrađivati kolekcije posuđa

Odjel posuđa vodi kreativni direktor Benoit Pierre Emery oduševljen stilom dizajnerice čiji rukopis vjerno prati luksuzni i nenametljivi stil francuske kuće Hermes koju je davne 1837. u Parizu osnovao poslovni čovjek, kasnije dizajner Thierry Hermes. Kroz skoro dva stoljeća ova dizajnerska kuća koje se proslavila šalovima i kožnom galanterijom, naročito skupocjenim torbicama Birkin, poslovanje je proširila na odjeću, parfumeriju, satove, namještaj, kulturu stola… i sve ono što život čini ljepšim.

Linker
18. travanj 2024 07:25