“Muzej sa sobama“
 Envy Croatia
briig boutique hotel

Split je dobio 'Muzej sa sobama' - hotel čiji interijer ostavlja bez daha

Dojmljiva vizura bijele zgrade asimetričnih linija od sada će privlačiti poglede Splićana i svih onih koji se nađu u ovom gradu. U samom centru smjestio se novootvoreni briig boutique hotel koji nudi jednu novu kozmopolitsku priču.

Investitori i tim arhitekata koji su radili na ovom projektu nisu željeli otvoriti još jedan hotel u nizu. Svojim su gostima željeli ponuditi nešto drugačije, novo i uzbudljivo, a u tome su i uspjeli. Split je dobio hotel s četiri zvjezdice koji se ističe dizajnom, funkcionalnošću i uslugom.

Predvorjem hotela dominiraju monumentalne zavijene crne stepenice. Originalni namještaj i rasvjeta svjetskih dizajnera, kamen iz sjeverne Italije, plakati Borisa Bućana, grafike Julija Knifera i instalacije Aleksandra Srneca, samo su neki od detalja zbog kojih briig nosi epitet istinskog “muzeja sa sobama“.

Envy Croatia
“Muzej sa sobama“

Envy Croatia
“Muzej sa sobama“

Envy Croatia
“Muzej sa sobama“

Samo srce hotela predstavlja unutarnji atrij koji je izlomljen poput fasade, a riječ je o posveti japanskom umjetniku Noguchiju i njegovoj čuvenoj papirnatoj izlomljenoj lampi. Okomiti četvrtasti otvor, koji se nalazi u sredini zgrade, podiže se sve do staklenog krova na vrhu, a povezuje unutarnje hodnike i sobe smještene na pet katova.

Envy Croatia
“Muzej sa sobama“

Hotel raspolaže s 59 prostranih i komfornih soba, jednom deluxe sobom s terasom te s dva apartmana koja se nalaze na posljednjem katu. Pogled na grad i more dodatna su pogodnost s balkona na kojima se nalaze bazen i jacuzziji. Na svakom je katu smještena i po jedna soba koju krasi panoramski pogled kroz masivno crno staklo.

Envy Croatia
“Muzej sa sobama“

U predvorju se nalazi i Cigar Room te Barcaffe Bar koji vodi na prostranu otvorenu terasu. Svakog se dana poslužuje doručak, a u sklopu hotela uskoro će biti otvoren i a la carte restoran. Na krovu hotela nalazi se bazen te spa centar koji nudi saunu i razne vrste masaža, a dostupna je i soba za fitness. Fotografije interijera govore same za sebe, pogledajte ih u galeriji.

Linker
16. travanj 2024 16:45