Getty Images/iStockphoto
Mali vodič

Sakrijte se od sunca u kućnoj hladovini: Odaberite zavjese koje neće narušiti estetiku prostora

Čak i ako ih ne volite, uoči dolaska ljeta trebali biste razmisliti o modelu idealnom za vaš životni prostor - i vama i vašim biljkama bit će ugodnije boraviti doma.

Jeste li među onima koji zaziru od zavjesa u životnom prostoru? No, činjenica je da s dolaskom sve toplijih dana zastori pomažu u održavanju ugodnije temperature u domu. Osim toga, služe i kao zaštita biljkama u blizini prozora kojima, većini, prilično smeta udar sunčevih zraka i doslovno im spaljuje listove. Zato bi bilo poželjno prije službenog početka ljeta razmisliti o kupnji zavjesa.

Unsplash
Kad su razmaknute, zavežite ih u nehajni čvor, a ako želite biti posve originalni, osmislite drvenu konstrukciju kroz koju ćete provlačiti različite tkanine.

U raskošnoj ponudi možete pronaći diskretne modele, koji neće narušiti estetiku prostora, a prevenirat će osjećaj kao da ste zatvoreni u stakleniku. Izaberite tkanine bijele ili puderaste nijanse ili pak tamne boje s kojima ćete moći potpuno zamračiti prostorije.

Trendovi za 2020. nalažu da ih, kad su razmaknuti, zavežete u nehajni čvor, a odabirom platnenih i pamučnih materijala možete ih i lako prati u perilici rublja.

Unsplash
Unutarnje uređenje doma ovisi isključivo o vašim željama - neka bude baš onako kako ste oduvijek željeli, a i lako za održavanje.

Uštedite si pritom vrijeme i objesite ih dok su još mokri, kako bi se - bez glačanja - izravnali sami. A ako ste raspoloženi za malo ozbiljnije zahvate, dobra ideja jest i drveni mrežasti okvir koji će stvarati prirodnu sjenu, a kad provučete različite tkanine kroz njegove mrežaste otvore dobit ćete zavjesu kakvu nigdje drugdje nećete vidjeti i koja će biti vaša kreativna instalacija na prozoru.

Čitajte i:

Zagrebačka prevoditeljica našla je sjajan hobi: Prešano cvijeće pretvara u predivne zidne dekoracije

Zeleni plan za sretan stan: Urbana džungla u vlastitom domu nikad nije bila poželjnija

Dječje carstvo iz tatine mašte: Samouki kreativac izrađuje namještaj s neodoljivim likovima

Linker
18. travanj 2024 23:49