ljepota iz prirode

Pronašla je svoju strast u dizajnu ogledala: Detalji od rafije, konopa i lana daju elegantni štih svakom prostoru

Zrcala Sabine Gosarić hit su na društvenim mrežama - zbog okvira od prirodnih materijala koje nabavlja od domaćih obrtnika.

Nakon bezuspješne potrage za velikim okruglim ogledalom kojim bi oplemenila vlastiti životni prostor, magistrica sociologije Sabina Gosarić (28) odlučila ga je izraditi - sama.

Prvi model, zrcalo uokvireno konopom, svidjelo se i njenim prijateljicama pa ih je odlučila napraviti više i počela ih objavljivati na Instagramu, a prije nekoliko mjeseci i brendirati ih pod nazivom Linderior.

image
Sabinina ogledala odlično nadopunjuju svaki prostor.
PRIVATNI ALBUM

Čitajte i: Kreativna obitelj iz Međimurja izrađuje neodoljive detalje za dom: Njihov izgled nadahnut je prirodom

Međimurka Sabina Gosarić živi i radi na relaciji Zagreb - Donji Kraljevec, gdje trenutačno renovira svoj radni prostor, a u svemu joj pomaže sestra Martina Gosarić koja se bavi web dizajnom i zaslužna je za vizualni identitet stranice brenda, gdje prima narudžbe za ogledala.

image
Okvir od konopa daje dašak morskog štiha.
PRIVATNI ALBUM

- Prvo skiciram oblik na oplemenjeni medijapan koji potom ručno režem i oblikujem. Na medijapan lijepim ogledalo i tako stoji jedan dan - kaže Sabina koja u ponudi ima četiri modela.

Za izradu okvira koristi konope jute, pamuka ili lana, a da bi napravila ogledalo s 3D uzorkom mjeseca, smjesu mora oblikovati na samom ogledalu.

image
Sabina Gosarić.
PRIVATNI ALBUM

Za model Boho koristi pak prirodnu rafiju, a nudi i minimalistički model bez okvira, s fino brušenim rubovima. Sve materijale nabavlja isključivo od hrvatskih obrta i tvrtki, od Dalmacije do Međimurja. Za svaki od modela treba joj oko četiri sata rada, što joj je često i svojevrsna antistresna terapija - usput sluša muziku, podcast ili audioknjigu.

Čitajte i: Unikati od gline savršeno osvježavaju svaki prostor: Izrađuju ih talentirane keramičarke ‘novog doba‘

image
Smjesu za 3D motiv mjeseca Sabina oblikuje na samom zrcalu.
PRIVATNI ALBUM
image
U ponudi je i okvir od rafije.
PRIVATNI ALBUM

- Najpopularnija su velika okrugla ogledala s konopom, promjera 70 i 80 centimetara, a to je prvi model koji sam uopće izradila - kaže Sabina, čija ogledala stoje od 180 do 650 kuna, a mogu se naručiti u različitim veličinama, od promjera 20 centimetara promjera na više. Za sada sve radi u malim serijama, a želja joj je što više izvoziti. Već ovaj mjesec, kaže, nekoliko pošiljki putuje za Ameriku, a priprema i posve nove modele - s okvirom od punog drveta te od metala i mesinga.

Linker
09. travanj 2024 08:20