Čestitke!

Prestižna nagada za domaću dizajnericu: Mirjana Mikulec oduševila uređenjem luksuznog stana

Studio Mirjana Mikulec Interijeri osvojio je još jednu nagradu za dizajn stagogradskog stana u centru Zagreba, za nagradu Big SEE konkuriraju dizajneri iz čak 19 zemalja.

Studio Mirjane Mikulec dobio je novu prestižnu nagradu BigSEE u kategoriji Interior Design Award 2020. Riječ je o već nagrađivanom stanu poznate dizajnerice interijera koja je sa svojim timom u potpunosti adaptirala i uredila stan od 170 metara kvadratnih u zgradi iz 1928. godine, smještenoj u samom centru Zagrebu.

Inače, BigSEE djeluje u jugoistočnoj Europi i cilj je približiti kreativne prakse u regiji i šire tako da na jednom mjestu okupljaju radove iz čak 19 zemalja.

Dizajn ovog stana u Zagrebu istaknuo se među mnogim interijerima u Milanu, Beču, Ljubljani, Pragu...

image
Nagrađeni stan nalazi se u centru Zagreba.
SANJA JAGATIĆ

Nakon adaptacije, rušenja dijela zidova i prenamjene nekih prostorija, stan se sastoji od velike prostrane kuhinje i blagovaonice koje su povezane velikim dvokrilnim vratima s dnevnim boravkom te tri spavaće sobe - glavne, roditeljske te dvije dječje.

image
Jedna od najosebujnijih karakteristika stana je predsoblje koje kombinira elemente luksuza i funkcionalnosti.
SANJA JAGATIĆ

Spoj klasike i modernog

Jedna od najosebujnijih karakteristika stana je predsoblje koje kombinira elemente luksuza i funkcionalnosti. Osim što ostavlja neizbrisiv prvi dojam prilikom ulaska u stan, ova je dvorana skrivajući središnji prostor za odlaganje u obliku kompaktne kocke koja funkcionira kao veliki ormar za ulazak.

image
Stan je zamišljen kao suvremena interpretacija klasičnog stila u kombinaciji s modernim elementima.
SANJA JAGATIĆ

Izazov se sastojao u pretvaranju starog stana u centru grada u moderan i funkcionalan životni prostor, uz poštivanje njegove jedinstvenosti.

Stan je zamišljen kao suvremena interpretacija klasičnog stila u kombinaciji s modernim elementima, detaljima i ukrasnim zidnim pločama.

image
Stan od 170 metara kvadratnih nalazi se u zgradi iz 1928. godine.
SANJA JAGATIĆ

Inače, zanimljivo je i to što je ovaj stan početkom godine već osvojio jednu nagradu - European Property Awards u kategoriji "Best Interior Design Apartment Croatia“ za 2019. - 2020. godinu, te International Property Award 2018.

image
Uz raskošne zajedničke prostorije u stanu se nalaze tri spavaće sobe - glavna, roditeljska te dvije dječje.
SANJA JAGATIĆ

"Svakom projektu se posebno posvećujemo, tako da onda i svaka nagrada puno znači – posebno kada se nagrađuje izvrsnost u poslu“, dodatno je naglasila Mikulec koja je prije nekoliko mjeseci pokrenula i agenciju za nekretnine koja prati novu lifestyle emisiju "Tražimo dom s Mirjanom Mikulec“ gdje stručnjaci za nekretnine pronalaze idealan dom. I ovaj nagrađivani stan je na prodaju, pa ukoliko ste u potrazi možda je upravo ovaj dom ono što tražite.

Linker
29. studeni 2022 02:10