Duško Vlaović
Interijer

Pogledajte kako izgleda novootvoreno kino Kaptol Boutique Cinema

Sinoćnjim svečanim otvorenjem u Zagrebu započeo je jedan sasvim novi život za kino dvorane u Centru Kaptol. Pet jedinstvenih i sasvim različito uređenih dvorana privući će brojne filmofile.

Novo kino nalazi se na drugom katu Centra Kaptol, a interijer kina i bara, kao spoj retro i modernog stila, djelo je dizajnerskog dvojca Deana Franića i Saše Šekoranje. Za njih je ovo kino u svakom detalju predstavljalo 'ulazak u drugačiju stvarnost', a na projektu su radili više od godinu dana. Ovaj koncept koji uz pet dvorana veliku pažnju daje i baru impresivnih proporcija, sasvim je drugačiji od multipleksa. Uz činjenicu da je ovo prvo lasersko kino u regiji, u interijeru se savršeno isprepliću šarm arthouse kina, najsuvremenija tehnologija i uzbudljivdizajn.

Duško Vlaović

U tehnološkom smislu, Kaptol Boutique Cinema u potpunosti je opremljeno Barco laserskim projektorima, što ga čini prvim takvim kinom u regiji. Najnovija CLP serija laserskih projektora bazirana je na tehnologiji plavog lasera. Laserska tehnologija, osim velike količine svjetla koju može proizvesti, nudi i veći kontrast slike za razliku od standardnih digitalnih projektora čime je slika primjetno kvalitetnija i ugodnija ljudskom oku.

Duško Vlaović

Duško Vlaović

Kad je riječ o filmskom repertoaru, ovo će kino zadovoljiti različite ukuse jer se uz osnovni kinoprogram očekuje i velik broj filmskih festivala i revija, a službeno s radom započinje 23. veljače 2017.

Duško Vlaović

Bar kina radit će svakim danom od 9 – 24 sata, subotom do 2 ujutro te nedjeljom od 10 do 24 sata. Više informacija o kinu možete saznati na web stranici te na društvenim mrežama kina.

Duško Vlaović

Duško Vlaović

Duško Vlaović

Linker
28. ožujak 2024 14:51