Brend O’NIRO

Pogledajte kako izgleda kada talijanski klesar stvara inspiriran Dubrovnikom

Život ponekad piše najčudnije priče. U slučaju Talijana Giovannija Ranierija taj čudan životni roman ga je sasvim neočekivano odveo u svijet kamenoloma i klesarstva.

Iako je Giovanni Ranieri diplomirao političke znanosti u Napulju gdje je i odrastao, život ga je odveo u sasvim drugom smjeru. Kako se obitelj bavila klesarstvom Giovanni se nakon diplome zaposlio u kamenolomu kojeg je vodio njegov otac. S vremenom je sa suradnicima pokrenuo vlastiti brend O'Niro koji se na tržištu izdvojio jedinstvenim i zanimljivim dizajnom. Matirani, sivi ili crni kamen otporan na udarce i lagan za obrađivanje te oblikovanje u pravo malo umjetničko djelo postali su zaštitni znak brenda.

Kamen se dobiva iz lave, a obrađuje se u obiteljskom kamenolomu koji se praktično nalazi pokraj Vezuva, koji uz Etnu, čini aktivno vulkansko područje u Italiji. Tamo nastaju sofisticirani kameni komadi koji se izrađuju ručno, dolaze u više od 30 boja, a mnogi od njih inspirirani su Dubrovnikom.

Inspiraciju Gradom Giovanni je pronašao zahvaljujući majci koja je rodom iz Dubrovnika i s kojom je proveo brojna ljeta u Hrvatskoj. Upravo tu je pokupio inspiraciju za stvaranje nekih od modela impresivnih pločica. Proizvodi Anais, Heanea i Nadara u sebi nose snažan umjetnički apel Dubrovnika i Konavla odakle je rodom njegova baka koja je također imala utjecaj na njega tijekom odrastanja. "Želio sam svojoj obitelji, koja me upoznala s jednim od najljepših dijelova svijeta, posvetiti barem maleni dio svog kreativnog svemira", komentirao je Giovanni. Cijelu priču o brendu O'Niro pročitajte na stranici godubrovnik.com.

Wicker clothes basket with cotton linen in it

Double patio french doors with windows exiting to sunny backyard

Linker
23. travanj 2024 15:40