‘selimo‘ se vani

Pet stvari koje će svaku terasu ili vrt učiniti vašom malom oazom hedonizma

Ovog proljeća i ljeta trend je eksterijer u kojem provodimo puno vremena opremiti udobnim namještajem i oplemeniti sitnicama koje su donedavno bile rezervirane za interijer, poput zidnih dekoracija i tepiha - kako bi se i vani osjećali ugodno kao doma.

Ima li ljepšeg osjećaja nego nakon napornog dana na poslu odmoriti u svom vrtu ili na terasi? Sunce mami na uživanje i opuštanje, a pandemija nam je ove godine donijela posve nove navike - umjesto da šetamo po gradu i posjećujemo razne događaje, mnogo više vremena provodimo kod kuće.

Terase i vrtovi postali su nova okupljališta, mjesta za druženje s dragim ljudima pa u njih ulažemo mnogo više nego prije.

Više nije dovoljno imati mali stolić s nekoliko stolica ili klupu, jer terasa i vrt postali su prirodni produžetak doma. A da bi se u njemu tako i osjećali, trend je opremiti ga udobnim namještajem i oplemeniti sitnicama koje su donedavno bile rezervirane za interijer. Zato vam donosimo pet ideja kako terasu ili vrt ovog ljeta učiniti vlastitom malom oazom hedonizma.

Nova outdoor kolekcija Prostorije

Kolekciju Umomoku dizajnirali su arhitekti studija 3LHD, a osmišljena je za velike terase. Čine je naslonjač, dvosjed, trosjed, ležaljka, stolić i pladanj. Posebnu pažnju privlači ležaljka koja omogućuje otvaranje naslona za ležanje s obje strane, dok je pored uzglavlja smješteno proširenje od letvica za odlaganje pića i poslastica.

image
PR Foto

Rotirajuća vrtna kugla

Potpuno novu dimenziju užitka u vrtu donosi rotirajuća kugla od akrila britanskog brenda Ornate Garden. U kuglu promjera 2,4 metra stane sedmero ljudi, a može se okretati za 360 stupnjeva. Savršen izbor ako želite biti više ili manje izloženi suncu te napraviti zaklon od vjetra.

image
PR Foto

Outdoor art

Uokvirene slike smo donedavno mogli zamisliti samo u interijeru, no zašto njima ne bi oplemenili terasu? Pogotovo ako su duhovite i zabavne poput ovih brenda Perspex Art. I ne brinite, boje na outdoor slikama su postojane te otporne na vodu, vlagu i sunčeve zrake. Dolaze s četiri vijka koja se lako pričvršćuju za ogradu, zid od cigle ili betona.

image
PR Foto

Tepih za van

Kako bi vaša terasa ovog ljeta izgledala poput pravog doma, vrijeme je da na nju stavite tepih. Naravno, ne onaj iz dnevne sobe nego posebni outdoor tepih. Ovaj na fotografiji je iz kolekcije brenda Fatboy i izrađen je od polipropilena. Izleda stylish, lako se pere, otporan je na vodu i UV zrake, antistatičan i - što je posebno važno - nije klizav.

image
PR Foto

Piće za tulum

Za potpuni užitak u vrtu ili na terasi nedostaje još samo dobro rashlađeno piće. Svi znamo da će, ako je dan topao, a donesete ga iz kuhinjskog hladnjaka, u trenu biti mlako. Zato je odličan izbor outdoor rashlađivač u obliku okruglog mini stola. Oni britanskog brenda Outside Gang dolaze u verziji s kratkim i dugim nogicama, a poklopljeni mogu držati temperaturu čak 16 sati. Nazdravlje!

image
PR Foto
Linker
20. travanj 2024 01:13