brand.o

Ovo su slike koje možete dodirnuti i osjetiti

Novi projekt pod imenom brand.o pojavio se na tržištu s jednom sasvim novom idejom - spojiti fotografiju i grafiku koja korisniku omogućuje jedinstveno iskustvo vizualnog i osjetnog. I slažemo se kako je odlična ideja za personalizirani poklon.

"Dugo smo razmišljali kako spojiti razne umjetničke tehnike kojima se svakodnevno služimo i našu kreativnost u jedan zajednički projekt i stvoriti jedinstveni brend. Povezali smo dizajn interijera, fotografiju i grafiku ali smo imali osjećali da nedostaje ona tanka nit koja sve povezuje. Drvo nam je omogućilo da sve to zajedno povežemo u jednu cjelinu i tako je nastao brand.o", objašnjavaju nam Gorjana Drašković i Brando Zucco, hrvatsko-talijanski par koji stoji iza ove ideje.

promo

Gorjana Drašković je arhitektica iz Splita koja je provela četvrtinu svog života studirajući i radeći u Italiji, a nakon povratka u Hrvatsku radila je u arhitektonskom birou Randić-Turato u Rijeci. U Split se vratila 2010. godine gdje je započela vlastitu arhitektonsku praksu. Tamo joj se pridružio partner Brando Zucco, inače grafički dizajner iz Italije koji je dosta vremena proveo baveći se fotografijom. Nakon razmišljanja o 'drugačijem i originalnom', umjetnička crta i interesi u polju vizualnog povezali su dvoje kreativaca u ideji o stvaranju brenda brand.o.

promo

Njihov je cilj bio ponuditi produkt dizajn koji je više od obične fotografije i grafike, obogaćuje prostor interijera poput dekorativnog predmeta, a budi u korisniku emocije jer je intimno vezan uz određeni trenutak u njegovom životu poput rođenja djeteta, rođendana, vjenčanja i slično.

promo

Slike se izrađuju tehnikom graviranja u drvu na različite načine kao što su linije, točke ili krivulje, a rezultati su zbog toga jako različiti i zaista ih je moguće dodirnuti i osjetiti. Dodirom slike možete doslovno osjetiti strukturu „fotografije“ poput skupa čestica od kojih je sačinjena, a i vizualno se drugačije percepira ovisno o udaljenosti i kutu gledanja.

promo

"Htjeli smo ovim slikama i portretima ponuditi ljudima predmete osobne prirode koje mogu rado pokloniti ili jednostavno obogatiti svoj životni prostor. U moru komercijalnih proizvoda kojima smo svakodnevno svi zasuti teško je danas pronaći nešto što je osobno izrađeno baš za određenu osobu ili prigodu.", zaključuju ovu priču Gorjana i Brando.

promo

Sve slike su jedinstvene jer se izrađuju po narudžbi prema željama korisnika, a više o tome saznajte na Facebook stranici brand.o.

promo

promo

Linker
16. travanj 2024 06:25