s potpisom dizajnerice

Marijana Mikulić otvorila nam je vrata zagrebačkog stana nakon makeovera

S dolaskom trećeg djeteta u obitelji glumice pojavila se potreba za većim životnim prostorom, no kako trenutno nisu bili spremni svoj stan od 90 četvornih metara na zagrebačkoj Trešnjevci zamijeniti nekim drugim, uz pomoć dizajnerice dobili su još jednu dječju sobu, a nakon šest godina adaptirali su i kupaonicu.

U domu peteročlane obitelji Marijane Mikulić došlo je do potrebe za više prostora prvenstveno kako bi se najstariji sin, tinejdžer Ivan odvojio od dva mlađa brata, Andrije i Jakova. Stoga je najidealnije rješenje bilo od njihove velike zajedničke sobe podijeljene kliznom stijenom napraviti dvije manje. S djecom rastu i njihove potrebe za većim prostorom pa je Marijana Mikulić svoj dom povjerila u sigurne ruke dizajnerice Mirjane Mikulec i njezinog tima koji je napravio veći zahvat u njihovom zagrebačkom domu.

Siva i bijela odlaze u povijest! Danijela Dvornik uredila kuhinju prema novim trendovima u interijerima

S obzirom na dobivene dvije sobe od desetak kvadrata bilo je potrebno pomno odrediti gdje će se nalaziti dio za odmor, učenje i igru. Soba za mlađe dječake maksimalno je iskorištena odabirom kreveta na dvije razine, a u sobi za tinejdžera smješten je krevet unutar kojega se nalazi ormar i prostor za skladištenje. U sobi za mlađe dječake sada prevladavaju neutralni tonovi sa žutim detaljima i uređena je razigrano, dok je u sobi za tinejdžera kombinirana bijela i siva na elementima, a također se dizajnerica poigrala detaljima.

image
FOTOGRAFIJE: PRIVATNI ALBUM
image
FOTOGRAFIJE: PRIVATNI ALBUM
image
FOTOGRAFIJE: PRIVATNI ALBUM
image
FOTOGRAFIJE: PRIVATNI ALBUM

Adaptaciji je podvrgnuta i velika obiteljska kupaonica, kao i gostinjski WC. Naime, dio kupaonice pripao je dječjoj sobi, a tijekom preuređenja cilj je bio moderniji izgled i veća doza praktičnosti. Zato je u kupaonici na mjesto velike kutne kade sada walk in tuš.

Glumica se odlučila za jednostavan stil kupaonice koja će biti praktična i koju je lako održavati. Stoga je adaptacijom iz kupaonice maknuta velika kutna kada i stavljen walk-in tuš.

image
Kupaonica prije makeovera
FOTOGRAFIJE: PRIVATNI ALBUM
image
Kupaonica nakon ugradnje tuš kabine
FOTOGRAFIJE: PRIVATNI ALBUM
image
Marijana je sve za kupaonicu pronašla u Petrokovu
FOTOGRAFIJE: PRIVATNI ALBUM

“Sklona sam klasičnijem stilu uređenja pa se to može primijetiti i u mom domu. Čim sam počela razmišljati o preuređenju kupaonice znala sam u kojem smjeru idem, samo sam trebala odlučiti hoće li pločice imati neki uzorak ili će biti potpuno bijele. Odluka je pala na one s uzorkom mramora na zidu, dok su one podne nešto tamnije, zbog jednostavnijeg održavanja”, otkriva glumica. Bijeloj bazi pridružen je bijeli ormarić s decentnim srebrnim ručkama i dvjema velikim ladicama u koje će se moći skladištiti higijenske potrepštine i ručnici. Kako bi sve bilo usklađeno, Marijana je razmišljala i o detaljima koji uvelike pridonose izgledu kupaonice. Upravo zato odlučila se za moderno i elegantno tipkalo koje se odlično uklopilo u prostor.

Marijana Mikulić o razvojnim poteškoćama svoga sina: ‘Osjećaj nemoći kad ne možemo pomoći svom djetetu je užasan‘

Linker
21. travanj 2024 00:46