BALENCIAGA

Luksuzna verzija kultne IKEA torbe od 15 tisuća kuna

FRAKTA torba švedskog brenda IKEA jedan je od njihovih najprepoznatljivijih proizvoda. S obzirom na to da je istovremeno vrlo praktična i jeftina ima svoje vjerne obožavatelje koji joj nakon izlaska iz trgovine nađu novu namjenu, a bez mnogo muke prepoznat će svaku njezinu kopiju - baš poput ove kuće Balenciaga.

Luksuzna moda rijetko uspije iznenaditi svojim cijenama jer smo već navikli da se radi o komadima koje si rijetko tko može priuštiti, ali još uvijek nas određene kuće uspiju iznenaditi svojim suludo jednostavnim i skupim komadima. Ovog puta to je učinila francuska kuća Balenciaga s torbom iz nove kolekcije, koja je predstavljena na Tjednu mode u Parizu. Modni dodatak – Arena Shopper torba - neodoljivo podsjeća na veliku FRAKTA torbu švedskog diva Ikea. Predstavljena je kao ovogodišnja 'it' torba luksuznog brenda čiji kreativni direktor Demna Gvasalia često inspiraciju pronalazi u uličnoj modi i pop kulturi.

Ipak, brojni obožavatelji brenda primijetili su da se torba razlikuje samo po materijalu koji je korišten - kuća Balenciaga je svoju napravila od kože, dok je FRAKTA plastična – a razlika u cijeni je nevjerojatna. Naime, za kožnatu verziju komada treba izdvojiti 15 tisuća kuna, dok je plastična dostupna za samo 3,90 kuna – i vjerojatno je funkcionalnija i dugotrajnija.

Linker
25. travanj 2024 01:14