Uređenje doma

Kućni otirači sa stavom: Šarmantni i duhoviti natpisi kao detalj dobrodošlice osvajaju na prvi pogled

Mali tepih pred ulaznim vratima može otkriti velike stvari o svojim vlasnicima - smatra Mirela Vučić, vlasnica brenda personaliziranih ‘crotirača‘ s porukama koje mame osmijehe.

Ako nosiš račune, nema nas doma - Ča je život vengo fantažija - Čuvaj se gazdarice - samo su neki od natpisa na prvim personaliziranim otiračima u Hrvatskoj, takozvanim CROtiračima.

Iza tog duhovitog i autentičnog projekta je brend Iskrica dizajn čija je osnivačica Mirela Vučić (29) iz Slavonskog Broda, po struci nutricionistica, ali velika zaljubljenica u grafički dizajn.

image
Proces izrade uključuje puno strpljenja.
PRIVATNI ALBUM

Nakon što se udala i preselila u novi stan u Zagrebu krenula je s adaptacijom, pazeći na svaki detalj, prikupljajući jedinstvene predmete i novitete, a na samom kraju je, kako to valjda inače biva u uređenju, došao - ulaz.

Čitajte i: Blago iz vitrine: Unikatni ručno oslikani komadi koji će unijeti dah prošlosti u vaš dom

- Nakon neuspješne potrage za otiračem koji mi se sviđa jednostavno sam ga odlučila napraviti sama. Tada sam već imala obrt za izradu tkanina za kućanstvo i šalica s inicijalima na dnu pa sam rekla da zaista nemam što izgubiti. Istražila sam sve moguće internetske stranice na nekoliko jezika, a suprug je nabavio prve boje i materijale. Prvi prototip personaliziranog otirača izradila sam na svom balkonu na temperaturi od nekoliko stupnjeva ispod nule - govori Mirela i prisjeća se da je taj prvi otirač, simbolično, imao natpis “Baby, it’s cold outside”.

image
Otirači sa stavom odličan su detalj svakom domu.
PRIVATNI ALBUM

Dug proces izrade

Danas je iza nje bogata riznica otirača, a sam proces izrade uključuje puno kistova, strpljenja i preciznosti pri oslikavanju rukom, katkad i šabloniziranje. Kad je naručitelj zadovoljan, kreće se u oslikavanje, slijedi sušenje te završni zaštitni sloj, a kao podlogu Mirela koristi kokosove otirače s protukliznom podlogom.

Čitajte i: Zavirite u radionicu Zagrepčanke Martine: Izrađuje i pomlađuje unikatne fotelje, komode i stoliće u retro stilu

- Stalno mi dolaze nove ideje, puno je fontova, silueta, likova, simbola, simetrija te vizualnih rješenja za svaku narudžbu, no kupci su također maštoviti, pronalaze inspiraciju u pjesmama na radiju, tradiciji, slengovima. Najneobičniji motiv koji sam radila simbolizirao je mladi par, a bili su zapravo silueta zeca i jastoga - kaže Mirela, kojoj u radu pomaže još troje zaposlenih.

image
Kokosovi otirači s protukliznom podlogom i personaliziranom porukom stoje 180 kuna.
PRIVATNI ALBUM

Na svom webshopu u ponudi ima jednu standardnu veličinu otirača, 60x40 centimetara, a cijena im je 180 kuna.

- U radu me motivira činjenica što s mojim otiračima kupci na šarmantan način mogu pokazati svoj karakter već na samom ulazu. Nekome možda djeluje nebitno, ali to je nešto što će gosti uvijek komentirati ako je efektno, duhovito i sa stilom - ističe Mirela.

Linker
24. travanj 2024 02:04