NAKED LABS Ogledalo i tjelesni 3D skener
 EDENSPIEKERMANN
ZA BOLJU SVAKODNEVICU

KREATIVNE INOVACIJE Stvari koje život čine ugodnijim i ‘zelenijim’

Kreativnim inovacijama nastoji se ublažiti stres, a korištenjem predmeta od recikliranih materijala i potaknuti na društveno odgovorno ponašanje - s ciljem vođenja zdravije i 'zelenije' svakodnevice.

U praktičnom smislu, dizajn je najčešće izravan odgovor na sitne nedostatke koji nas okružuju, no i na one koji predstavljaju globalni problem - poput prirodnih katastrofa ili stresa s kojim svakodnevno živimo. Stoga je, polazeći od pretpostavke da je za bolji svijet, okoliš i društvo najvažnije zadovoljstvo pojedinca, posljednjih godina najveći rast doživio upravo takozvani wellness dizajn. Briga o sebi dominantna je “tema” u različitim područjima društvenog djelovanja - od uzgoja organske hrane, razvoja tehnologije koja prati biološke cikluse tijela pa sve do sofisticirane sportske opreme.

FLUIDSTANCE The Plane, balansirajuća podloga za vježbanje www.fluidstance.com

VSHD DESIGN Interijer fitness centra Warehouse Gym u Dubaiju www.nikandtam.com

Drugim riječima, potraga za životom u skladu s prirodnim zakonitostima postaje jedini poželjni životni stil: teretane i fitness centri popularna su mjesta susreta čije se uređenje pomno osmišljava, a zbog velike tržišne konkurencije, to je i područje najvećih dizajnerskih eksperimenata.

TERETANE, KAO ZONE RELAKSACIJE I LIŠAVANJA NEGATIVNE ENERGIJE, MJESTA SU O ČIJEM SE UREĐENJU U POSLJEDNJE VRIJEME VRLO POMNO RAZMIŠLJA.

Sportske tenisice tako postaju društveno odgovoran proizvod koji se, primjerice, izrađuje od reciklirane plastike iz oceana, kao što je 2016. godine napravila tvrtka Adidas u suradnji s inicijativom Parley. Američki start-up Naked Labs kreirao je ogledalo s vagom koje omogućuje trodimenzionalno skeniranje tijela i uz pomoć aplikacije izrađuje svojevrsni zdravstveni profil osobe.

Grit tenisice simuliraju osjećaj trčanja po pijesku, dizajn Aarish Netarwala za Adidas WWW.AARISHNETARWALA.COM

EDENSPIEKERMANN
NAKED LABS Ogledalo i tjelesni 3D skener

Tehnološki brend Wearable X kreirao je pak responzivne tajice koje pomoću blagih impulsa korigiraju položaj tijela prilikom vježbanja joge - pomoću senzora utkanih u materijal i smartphone aplikacije šalju se vibracije koje signaliziraju potrebnu za promjenom poze.

WEARABLE X Nadi X pametne tajice koje korigiraju poze u jogi

LAYER DESIGN Worldbeing ‘pametna’ narukvica

To nije prvi takav proizvod, na tržištu su već i jakna koja pomaže sportašima da se opuste prije nekog događaja, grudnjak koji nakon obavljene tjelovježbe šalje statističke podatke, kao i interaktivna prostirka za rekreaciju... Preostaje samo uzbuđenje do nove inovacije za ugodniji i mirniji život.

Iconbit Kick električni romobil 3199,99 kn EMMEZETA

Ruksak Bobby Elle 650 kn STACCATO

Tingest oprema za trening od mramora WWW.TINGEST.SE

Vreća za udaranje iz kolekcije Body Building, Alberto Biagetti & Laura Baldassari WWW. ATELIER BIAGETTI.COM

Sprava za vježbanje WWW.WORKINUSE.COM

Drveni kolutovi za vježbanje 209,90 kn INTERSPORT

Bicikl Lunapiena 3999,99 kn ROG JOMA

Denver SW160 fitness sat 399,99 kn PEVEC

Linker
13. travanj 2024 22:22