Unsplash
predvidio pinterest

Koje ćemo trendove u uređenju doma pratiti u 2020. godini: Vladaju zelenilo, priroda i antikviteti s dušom

Kao jedna od internetskih platformi koju koriste milijuni korisnika svakodnevno, Pinterest je vrelo inspiracije za sve aspekte - od mode, ljepote, umjetnosti ili interijera. Sudeći po najpretraživanijim pojmovima kada je dom u pitanju, kristaliziraju se nezaobilazni trendovi za 2020. godinu.

Ako je vjerovati Pinterestu, održivost je broj jedan u trendovima uređenja doma. Način na koji želimo živjeti u 2020. godini okreće se prema "zelenom", što je i obilježilo godinu iza nas te je vodeći trend u onoj ispred nas. Pojam "garden rooms" jedan je od najpretraživanijih u protekloj godini (porastao je za 104 posto), a korisnici doslovno žele unijeti zelenilo u prostor u kojem borave. To se odnosi na puno sobnog bilja, onog začinskog i dekorativnog. U porastu je i pretraživanje pojma "microgreens growing indoos", i to za čak 223 posto, što se odnosi na mlade izdanke povrća, aromatičnog i ljekovitog bilja i žitarica zasađene u domu.

Unsplash

Solarna rasvjeta, second-hand dekoracije za dom i uređenje vrta inspirirano onim australskim bilježe snažan porast popularnosti na Pinterestu. Okoliš je tako broj jedan, a odmah iza njega slijedi obitelj i održavanje prisnosti.

Unsplash

U 2020. godini sve više vremena provodit ćemo vani, u vrtovima ili prirodi. Za čak 2795 posto poraslo je pretraživanje pojma "vanjski barovi". Interijeri će s druge strane biti obilježeni indijanskim motivima i dekoracijama. "Indijske dnevne sobe" jedan su od pretraživanijih pojmova i odnose se na velike skulpture, jarke boje i ostala obilježja.

Pinterest

Pinterest

Unsplash

Kao suprotnost indijskom uređenju doma, s druge strane nalaze se raskošni antikviteti i dekor inspiriran španjolskim i francuskim stilom. U trendovima uređenja kupaonica prevladavat će španjolski stil, a ostatak doma bit će obilježen francuskim antikvitetima i raskošnim, starinskim stilom. Za 917 posto poraslo je pretraživanje inspirativnih fotografija unutarnjih fontana, kao i uređenje dječjih soba u neutralnom stilu. Klasična ružičasta za djevojčice i plava za dječake izgleda ostaje u 2019. godini, a rodna neutralnost nameće neodređene tonove - bež i kremaste.

Pinterest

Pinterest

Linker
16. travanj 2024 12:39