Interijeri

Kako postići dašak glamura u svom domu: Uz komade od ova dva materijala taj efekt neće izostati

U blagdansko se vrijeme posebno trudimo stvoriti elegantno ozračje u svoja četiri zida, no zašto ga ne bismo imali i nakon praznika. Donosimo stilističke trikove uz koje će dom biti oaza luksuza tijekom cijele godine.

Podatan i zavodljiv, baršun ili pliš odmah asocira na raskoš i glamur. Nije to slučajno, jer nekada je ta tkanina, izvorno napravljena od svile, a kasnije i pamuka, bila sinonim za luksuz, a zbog visoke cijene rezervirana za plemstvo i bogate građane.

Danas je dostupan i u jeftinijim varijantama od raznih sintetskih vlakana, no i dalje odiše elegancijom i sofisticiranošću.

image

Ukrasni jastuci efektan su način za podizanje interijera, od 99,90 kn, Lesnina

LESNINA

Posljednjih je godina postao pravi hit u uređenju interijera, tim više što sjajno funkcionira sa širokom paletom boja i svakoj daje poseban sjaj. Iako se najčešće pojavljuje na namještaju za sjedenje, nije rezerviran samo za njega.

Odlično izgleda na ukrasnim detaljima, svjetiljkama, okvirima, tepisima i posebice zavjesama, unoseći dozu otmjenosti u prostor. Dok je pravi, prirodni baršun dosta zahtjevan za održavanje, onaj napravljen od umjetnih materijala lako se čisti i pere. Sjajna ideja za glamurozan makeover doma na koji nećete potrošiti pravo bogatstvo je osvježavanje tapeciranog namještaja baršunastim presvlakama.

image

Trosjed Amelie, 196x85x95 cm, 4299,99 kn, EMMEZETA

EMMEZETA

Čitajte i: Razigrani ukrasi od keramike za čarobne blagdane! Poznata dizajnerica otkrila nam je sve o novoj, magičnoj kolekciji

image

Fotelja za ljuljanje Ashley, 1499,99 kn, EMMEZETA

EMMEZETA

Dašak glamura postići ćete i zlatnim detaljima. Drevni alkemičari bili su njime opčinjeni, jer je osim moći i bogatstva simboliziralo i plemenitost duha. Ono i njegova boja od davnina su se povezivali sa Suncem, izvorom života, čak i smatrali djelićem te zvijezde koji se spustio na Zemlju.

image

Tepih Acapulco, Taupe Line, od 249,99 (60x100 cm), TEPIHLAND

TEPIHLAND

Čitajte i: Kućna čitaonica kao oaza iz koje nećete htjeti izaći: Ideje za uređenje mjesta na kojem čuvate i čitate knjige

image

Zidno ogledalo, Carter, 890 kn, PRIMA

PRIMA

Ima u zlatu i njegovu sjaju nešto očaravajuće, pogotovo kad se pojavi u interijeru i u trenutku ga učini raskošnim.

image

Atraktivna crno-zlatna tapeta brenda Eijffinger Yasmin

PRESS

Pa makar se radilo tek o predmetima koje s njime povezuje tek neka od njegovih nijansi, od one tamnije što podsjeća na staro zlato do onih blještavijih.

Sa zlatnim detaljima ipak treba biti oprezan jer ćemo, ako pretjeramo, umjesto otmjenog ozračja dobiti kič. Oni trebaju ostati upravo to - detalji koji se ističu, jer prostorija u kojoj ih je previše neće izgledati elegantno, već neukusno.

image

Dekoracija Ginko, 149,99 kn, EMMEZETA

EMMEZETA

Čitajte i: Pogledajte inovativne proizvode budućnosti iz kućne radinosti zagrebačke produkt dizajnerice

image

LED svjetiljka, 99,90 kn, LESNINA

LESNINA

Iznimka su spomenuti tamniji tonovi starog zlata, oni nisu toliko napadni, a posebno se dobro slažu s neutralnom crnom, odnosno bijelom bojom. Sa zlatom samo treba imati osjećaj za pravu mjeru i rezultati će biti čudesni. A vaš dom zablistati glamurom.

image

Paravan Kiss The Froggy Birds, 2970 kn, CHAIR4U

CHAIR4U

Čitajte i: Novom kolekcijom šalica Filipa Sorko nadmašila samu sebe: Omiljeni zimski motivi u tren će vas ugrijati i vratiti u djetinjstvo!

image

Pribor za salatu Aske, 45 kn/kom., YSK

YSK
Linker
23. travanj 2024 22:48