tropska oaza

Je li ovo naljepši zagrebački concept store? Boška Bahtijarević izlogom priziva neke ljepše, toplije dane

Arhitektica i floristica Boška Bahtijarević osmislila je novi izlog svoje cvjetne galerije, za koji je inspiraciju pronašla u afričkoj šumi, njezinim palmama i pticama.

Jedan od najljepših dućana u Zagrebu, concept store Tvoje arhitektice i floristica Boške Bahtijarević, ima novo ruho. Njegov izlog odnedavno je pun tropskog zelenila, palminog lišća, šarenog cvijeća, papiga i visećih svijeća. Boška njime doziva tople, sunčane dane ljeta, tijekom kojeg ćemo svi na trenutak zaboraviti brige i poželjeti odmor u nekoj dalekoj, egzotičnoj zemlji. No za sve koji u ovom trenutku neće moći krenuti na taj put, Boška je osmislila mali tropski raj u srcu Zagreba.

image
NERA SIMIC/CROPIX

- Bilo mi je dosta ružnog vremena i čeznula sam za suncem. Zato mi je inspiracija za ljetni izlog bila tropska šuma puna papiga i neobičnog cvijeća - kaže Boška Bahtijarević, koja je concept store Tvoje otvorila prošlog ljeta, nakon 12 godina bavljenja arhitekturom.

Riječ je o mjestu koje izgleda poput cvjetne galerije, ali je dućan u kojem se osim cvijeća mogu kupiti razne sitnice za dom. Smješten usred zagrebačkog Design Districta, Tvoje je vrlo brzo postalo omiljeno mjesto brojnih ljubitelja lijepog.
- Ideja da pokrenem nešto svoje nastala je krajem 2018. U to sam vrijeme radila u arhitektonskom studiju Arhitektri, kojem sam bila jedna od osnivačica, no došlo je do zasićenja poslom. Oduvijek sam voljela cvijeće pa sam na Pučkom otvorenom učilištu upisala tečaj za cvjećara-aranžera i shvatila da je to ono čime se želim baviti - kaže Boška, koja je dugo i pažljivo birala brendove stvari za dom koje nudi u svom concept storeu.

image
NERA SIMIC/CROPIX

Čitajte i: Zagrepčanka opčinjena cvijećem svoj je san pretvorila u stvarnost: ‘Sada u torbi uvijek nosim škare‘

Među njima su mnogi kojih dosad uopće nije bilo u Zagrebu, poput ogledala, posuda i vaza Nkuku, jastuka, tanjura i zdjela Madam Stoltz, čaša i šalica Shabby Chic Morocco, lanenih stolnjaka i ručnika Magic Linen...

Ipak, trenutačno je najpoznatija po prekrasnim, neobičnim buketima, koji često sadrže cvijeće što se rijetko može vidjeti u klasičnim cvjećarnicama. Svijetlosmeđe ruže, crne kale, bordo hortenzije, cosmos, svijetlozelene ruže čije glavice podsjećaju na božure... Čine njezine bukete drugačijim.

image
NERA SIMIC/CROPIX

- Nijedan nije isti, a inspiracija ovisi od ponude, ali i od mog raspoloženja. Omiljeno cvijeće mi je narančasti tulipan, no oni su najljepši sami, bez ikakvih dodataka. Ipak, najviše od svega volim šetati po livadi i brati poljsko cvijeće. Zato u torbi uvijek nosim škare - kaže Boška, koja je nedavno za Gloriju DOM aranžirala prekrasan cvjetni editorijal u svom domu podno Sljemena te snimila videu u kojem naše čitatelje uči kako od običnog vrtnog ili livadskog cvijeća napraviti prekrasan buket.

Čitajte i: Ljepota koja ostavlja bez daha! Boška Bahtijarević uči vas kako brzo složiti jedinstvene cvjetne aranžmane

image
NERA SIMIC/CROPIX
Linker
25. travanj 2024 01:59