Matea Bakarić
stilizirani i na odmoru

Inovacija mame i kćeri! Na ovim antialergijskim prostirkama mogu spavati klinci i kućni ljubimci

Kako izgleda kreativna poslovna suradnja mame i kćeri otkrivaju Veronika i Ela Filipec na čijim ručno rađenim antialergijskim prostirkama mogu spavati klinci i kućni ljubimci, dok na plaži preuzimaju ulogu efektne ležaljke, čineći boravak udobnim

Za one koji i na ljetnom godišnjem odmoru žele biti stilizirani, savršen rekvizit je prostirka u obliku školjke, koju su osmislile Zagrepčanke Ela (28) i Veronika Filipec (55) za svoj brend Verka Handmade.

zagreb 03.07.2020
mama veronika i kcerka Ela Filipec, verka handmade - prostirke
foto vedran peteh
vedran peteh
Mama i kćer su zajedničkim snagama osnovale brend...

Majka i kći pokrenule su zajednički posao prije dvije godine, a u njihovoj ponudi su i prostirke u obliku lista monstere, djeteline i sukulenta. Odnedavno imaju i kolekciju šarenih dječjih jastučića sa životinjskim likovima s kojima se klinci mogu igrati tijekom vožnje prema obali, a kad se umore, samo nasloniti glavu i zaspati.

Matea Bakarić
Majka i kći pokrenule su zajednički posao prije dvije godine, a u njihovoj ponudi su i prostirke u obliku lista monstere, djeteline i sukulenta.

Modeli s vodonepropusnom tkaninom na donjem dijelu odlični su pak za boravak u prirodi - kaže Ela koja je prvu prostirku osmislila za vlastiti balkon, nakon što se odselila iz roditeljskog doma. Kako obožava filodendron, poželjela je kreaciju u obliku njezinog lista, a osoba koja je to najbolje mogla zanatski izvesti bila je - njena mama Veronika, naslijedivši talent od svoje majke krojačice.

zagreb 03.07.2020
mama veronika i kcerka Ela Filipec, verka handmade - prostirke
foto vedran peteh
Vedran Peteh
Svatko je u firmi lako pronašao svoju nišu...

- Oduvijek sam šivala za svoju obitelj, Eli osmišljavala kostime, šivala odjeću za lutke, izrađivala sam i igračke od tekstila... Jedno vrijeme imala sam i butik za djecu. Osim toga, već godinama držim radionice ručnog rada i vezenja čipki u više kulturnih centara - nastavlja Veronika Filipec.

Zelena prostirka u obliku lista monstere - izrađena od lana s antialergijskim silikonskim punjenjem - izazvala je oduševljenje kod svih koji su je vidjeli pa su mama i kći Filipec odmah napravile još nekoliko komada za prijatelje i rodbinu.

Matea Bakarić
Na prostirkama uživaju i kućni ljubimci...

Oni su ih i nagovorili da pokrenu posao, a podijelile su se tako da Ela kao grafička dizajnerica radi dizajn, kroji i vodi društvene mreže, dok Veronika šiva i nabavlja materijal.

Matea Bakarić
Prostirke se mogu koristiti u svakoj situaciji... Bilo kod kuće ili na plaži...

Inspiraciju crpimo iz prirode, jer obožavamo biljke i more. Sve radimo po narudžbi pa svatko može izabrati svoju kombinaciju boja, od mint zelene, svijetloružičaste i sivkastoplave...

- Svaka se prostirka može personalizirati tako da se na nju napiše ime, datum rođenja ili poruka - otkriva Ela, inače dugogodišnja hokejaška reprezentativka. Tim se sportom bavi i njezin brat Tihomir, golman naše reprezentacije, ali i grafički dizajner koji je osmislio Verkin logo.

Ela je vrijeme karantene iskoristila za izradu webshopa i osmišljavanje novih proizvoda pa tako odnedavno nude i lutkice pričalice za djecu.

- Razmišljali smo o tome kako iskoristiti materijal koji ostaje nakon krojenja prostirki i Eli je palo na pamet da radimo jastučiće s motivima životinja. Sličnu stvar sam sašila njoj i Tihomiru kad su bili mali: izradila bih zečeve i mišiće od tekstila i stavila ih na ruke te s njima izvodila kućne lutkarske predstave i pripovijedala priče za laku noć - govori Veronika Filipec, koja bi s kćeri voljela otvoriti dućan i zaposliti nekog tko će im pomoći u šivanju. Srećom, imaju toliko posla da se na njihove kreacije čeka i po tri tjedna.

Čitajte i:

Betonski laboratorij sreće: Iz depresije karantene nastale kreacije u ružičastom i boji lavande

Svjetlosna bajka talentirane Brođanke: Unikatne i originalne lampe izrađuje sama po narudžbi

Sreća obojena zelenom: Jelena Šangarelo pokazala kako udomiti više od 60 biljaka u centru Zagreba

Ured iz snova nalazi se u Dubrovniku. Osvojio nas je na prvu, drugu, a i treću

Ostavština velikana! Nikola Filipović obožavao je Zagreb, a ostavio mu je projekte koji oduzimaju dah

Linker
24. ožujak 2024 21:32