JESENSKI TRENDOVI

Domovi s karakterom! Četiri popularna uzorka u interijerima koji nisu za svakog

Bilo da se odlučite za točkice, pleteninu, psihodelični retro ili inspiraciju za uređenje potražite u ludim sedamdesetima, jasno je da vaš dom nosi snažni pečat osobnosti.

Postoje ljudi koji vole da im je dom uređen minimalistički, u neutralnim nijansama i s malo stvari. A postoje i oni drugi, kojima je dom osobna karta, koji vole otkačene boje i uzorke i ne boje se eksperimentirati. Svake sezone vodeći trendovi u interijerima se formiraju tako da svatko pronađe ponešto za sebe. No u ovom tekstu donosimo glavne jesenske trendove za one kojima su draži domovi s karakterom.

Vječne točkice

Jedan od uzoraka koji je bezvremen i ciklički se ponavlja, kako na odjeći tako i u uređenju interijera, su točkice. Vole ih uglavnom žene, a o sezoni i trendovima ovisi koje su boje kada popularne. Trenutačno su in crno-bijele, sivo-bijele i smeđe-bijele kombinacije, a najčešće se koriste na detaljima - posuđu, posteljini i u dječjim sobama. Točkice su najbolji dokaz da ponekad i sitnice mogu prostoru dati učiniti šarmantnim i dati mu prepoznatljivi vintage chic look.

image
Promo

Čitajte i: Stižu novi trendovi! Četiri boje koje će dominirati interijerima ove jeseni

Čitajte i: Napokon! Prva kolekcija namještaja i dekoracija za dom s potpisom Dolce & Gabbana

Psihodelični retro

Retro je i dalje u modi - ove jeseni u obliku psihodeličnih uzoraka iz doba hippyja. Ako ste nekonvencionalna osoba koja voli jarke boje i nemoguće kombinacije, ovoje pravi stil za vas. Umjesto u stylish dućanima, detalje za dom kupite na buvljacima i vintage dućanima. Osim što će djelovati blagotvorno na kućni budžet, možete biti sigurni da će vaš dom biti uređen originalno i unikatno.

image
Promo


Lude sedamdesete

Dekadentne sedamdesete ponovno se vraćaju u svijet interijera! A to znači da ćete u domovima uređenim u ovom stilu pronaći gomilu tapeciranog namještaja od punog, najčešće tamnog drva, zidove prekrivene tapetama i dugačke guste zavjese na prozorima. Tu su i neizostavni tepisi na podu te mnoštvo jastučića raznih uzoraka. Kultni predmet iz sedamdesetih je TV komoda ili stolić od tamnog hrasta s drvenim nogicama.

image
Promo


Pleteni uzorci

Pletenje, heklanje i makrame postali su hit početkom pandemije, kad je pola svijeta završilo u karanteni, a mnogi otkrili da ih ručni rad smiruje i opušta. Sunce, more i ljetna zabava bacili su ih u drugi plan, no sada su opet tu. I to u svim mogućim oblicima: pletenim dekicama, heklanim košarama, makrame visilicama za biljke, lampama, 'coflekima' na jastučićima...

image
Promo
Linker
25. travanj 2024 01:40